Ontdek de Prestige M48 powercat

Prestige Yachts verrast met opzienbarende powercat m48.

prestige m48

Prestige Yachts is een van de marktleiders in luxueuze enkelromps motor-jachten. Onlangs verraste de Franse werf ons met zijn eerste multihull: de Prestige M48. Dit nieuwe model was een regelrechte eyecatcher tijdens de boatshows in Cannes, Genua en Barcelona. Onlangs schitterde deze Franse nouveauté opnieuw tijdens BOOT Düsseldorf. In korte tijd lijkt de Prestige M48 al klaar voor prestigieuze prijzen. Zo was er een Design Award in Cannes en Genua plus de titel Powerboat of The Year 2023. Nautique reisde naar Port Ginesta om dit nieuwe schip uitvoerig voor u te testen op de Middellandse Zee.

Deze reportage verscheen in Nautique 1-2023. U bestelt 'm hier!

De test

De jachthaven van Port Ginesta bij Barcelona heeft het afgelopen jaar veel geïnvesteerd in faciliteiten voor multihulls. Zo zijn alle servicefaciliteiten, zoals kranen, slipways en transportbokken aangepast aan dit soort extreem brede jachten. Ook zijn er nieuwe ligplaatsen gecreëerd, speciaal voor catamarans en trimarans. Hiermee wil de belangrijkste Spaanse jachthaven inspelen op de snel groeiende populariteit van dit soort schepen. In dat opzicht is het geen wonder dat prominente bouwers van multihulls, zoals Lagoon en Excess, inmiddels deze haven als hun testcentrum gebruiken. Vandaag mogen ze daar een nieuw merk aan toevoegen, want de allereerste powercat van Prestige ligt hier voor ons klaar voor een proefvaart.

Geschiedenis

Maar eerst even een stukje geschiedenis. De Franse werf van Prestige bouwt al meer dan veertig jaar motorjachten in Herbiers. Het begon allemaal met de populaire ‘racing powerboats’ die Henri Jeanneau er vanaf 1957 produceerde. In 1989 werd op dezelfde werf de allereerste Prestige 41 te water gelaten en daarmee begon het absolute succesverhaal van het merk. Tegenwoordig is Prestige wereldwijd een van de marktleiders in de fabrieksmatige productie van motorjachten met maar liefst twaalf verschillende modellen tussen 42 en 70 voet. Die enorme vloot is onderverdeeld in vier types: de (Sportieve) S-line, de F-line (Flybridge), de X-line (luXe in 60 of 70 voet) en nu dus de M-line (Multihulls) waarvan de eersteling hier aan de kade ligt.

Meer lezen over de Prestige M48? Bestel dan de nieuwste Nautique via onze webshop. Klik op het menu rechts om naar onze webshop te gaan.

Motorjachten
  • Prestige Yachts