Philippe Briand ontwerpt nieuwe 60 meter lange kits

De Franse ontwerper Philippe Briand heeft een 60 meter lang kitsgetuigd zeiljacht onthuld.

kaze

Gevierd jachtontwerper Philippe Briand uit Frankrijk onthult zijn nieuwe design voor een 60 meter lange kits, genaamd KAZE.

KAZE

Op het 60 meter lange zeiljact staat comfort centraal, met een volume van maar liefst 499GT. Kwaliteit van leven aan boord staat hoog in het vaandel, dus de ruimte wordt optimaal benut voor een heerlijke vaartocht voor alle aanwezigen. Op de renderings van de kits zien we een strak dek, mooie lijnen en alom een modern zeiljacht.

Lifestyle

Philippe Briand heeft de KAZE ontworpen met twee masten en de mogelijkheid om onder de Bridge of the America's door te varen. “Er zijn veel redenen om een kits te verkiezen boven een sloepgetuigd schip,” vertelt Briand. “Hoewel we prima sloepgetuigde jachten kunnen designen en bouwen, zit je dan met moeilijk te besturen boten die niet echt instapklaar zijn. Er moet ook plezier en toegankelijkheid zijn! Als je een jacht wil dat comfortabel is om op te leven en om te zeilen, dan is een kits gewoon logisch.” Om een fijne levensstijl aan boord te garanderen, heeft Briand grote leefruimtes gecreëerd waarin de eigenaar niets ontbreekt, net als in zijn huis aan land.

“De bredere achterbalk van de romp zorgt niet alleen voor stabiliteit, maar maakt ook een uitzonderlijke maat mogelijk voor de strandclub. Het is zelfs vergelijkbaar met veel motorjachten en biedt een echt luxe ervaring aan boord”, voegt Briand toe. “De verschansing achteraan zakt naar beneden om brede terrassen te vormen, terwijl een enorm platform verborgen in de spiegel zich uitstrekt tot aan de waterlijn. Trappen geïntegreerd in het hydraulische mechanisme van het platform helpen om deze extra ruimtes om te vormen tot een rijke speeltuin aan de waterkant.”

Design

Efficiënt rompontwerp is de andere belangrijke focus geweest. Dankzij de slanke rompvorm is het jacht zelfs bij lichte wind goed te zeilen en is zelden de motor nodig, waardoor het geluid en de geur van het draaien van de motor aanzienlijk worden verminderd.

Onder zeil zal de KAZE ook in staat zijn om haar eigen hernieuwbare elektriciteit op te wekken doordat het water dat langs de romp beweegt de propeller laat draaien. Deze draait geruisloos een dynamo die in lijn met de cardanas is geïnstalleerd en is in staat om dag en nacht tientallen kilowatts uit te pompen. Eigenlijk zou de boot onder zeil zelfvoorzienend moeten zijn qua energie. Grote batterijbanken kunnen overdag overtollige stroom opslaan om de stille werking van hotelsystemen voor anker mogelijk te maken.

Briand legt uit: “Mijn jachtontwerpfilosofie combineert innovatieve techniek, strakke lijnen, minimalisme en prestatiegerichte luxe. KAZE zal beschikken over de nieuwste navigatie- en automatiseringstechnologieën, evenals hoogwaardige afwerkingen voor optimaal comfort aan boord. Het is deze combinatie van moderne technologie en tijdloze principes die een boot mooi, praktisch en gemakkelijk te hanteren maken.”

KAZE is al ver voorbij de conceptfase, met technische input van een aantal belangrijke experts. Southern Spars heeft geadviseerd over de specificaties voor de drie rig-opties, die variëren van klassiek tot high performance. Francesca Muzio van FM architettura heeft een tijdloos interieur ontworpen dat perfect aansluit bij de buitenlijnen van Briand. En er is interesse van enkele van 's werelds meest prestigieuze scheepswerven als bouwpartners.

Zeiljachten
  • Philippe Briand