Hét zeiljacht dat alle celebrities willen charteren

Prana, een prachtig zeiljacht in Indonesische stijl, is enorm populair onder celebrities.

zeiljacht

Als je maar genoeg geld hebt, dan is niks te gek. Zo moet actrice Nina Dobrev (34) ook gedacht hebben. Luttele weken na een uitstapje naar Antarctica op Paul Allens oude superjacht Octopus – dit weekje vakantie kostte Nina en haar vriendengroep zo'n $5 miljoen – reisde de Bulgaars-Amerikaanse actrice af naar Indonesië op het gecharterde schip Prana.

Prana

Voor haar 34de verjaardag besloot Nina Dobrev het zeiljacht Prana van Atzaró te charteren, gebouwd door de scheepswerf Pak Haji Abdullah. Het prachtige zeiljacht is een van de grootste Pinisijachten ter wereld, een traditioneel Indonesisch zeilschip met zeven tot acht zeilen op twee masten. Hoewel het schip wellicht is gebouwd in de oude stijl en er daardoor schitterend uitziet, Prana is van alle gemakken en luxe voorzien die je kunt bedenken. Prana is een compleet hotel dat gechartert kan worden, mocht je diep genoeg in de buidel willen tasten. Het zeiljacht werd in 2018 gebouwd en is maar liefst 55 meter lang. Twee YANMAR-motoren drijven het gevaarte aan, met een kruissnelheid van 8 tot 11 knopen.

Vakantie

Uiteraard wordt er flink vakantie gevierd aan boord van de Prana, dus reken er maar op dat er een crew is van zo'n 18 man. Dat moet ook wel, want er kunnen ook 18 gasten aan boord verblijven in de master suite, een grand suite, twee deluxe cabines, drie "superior rooms" en twee standaardkamers. Sneu voor de mensen die daarin moeten overnachten...

Kostenplaatje

Het kost wat, maar dan heb je ook wat. Het superjacht kan worden gecharterd voor zo'n $18.000 dollar per nacht. Klinkt als veel geld, maar als je het eerlijk deelt onder 18 gasten, zou het zo'n $1000 per nacht zijn. Dat is dan weer een stukje behapbaarder!

Yacht Life
  • joakimbkk/iStock