62 meter lang megajacht van Benetti te water gelaten

26 januari werd er op ceremoniële wijze een 62 meter lang, volledig custom jacht van Benetti te water gelaten in Livorno.

benetti

26 januari werd er op ceremoniële wijze een 62 meter lang, volledig custom jacht van Benetti te water gelaten in Livorno. Het jacht heeft een stalen romp en een aluminium superstructure, helemaal bespoke en op maat gemaakt voor de nieuwe eigenaar.

FB283

Het 62 meter lange jacht is volledig op maat gebouwd door Benetti, naar wensen van de opdrachtgever. De romp is gemaakt van staal, met een aluminium superstructure. De opdrachtgever gaf Benetti vier kernwaarden voor het jacht: snelheid, stilte, lange afstanden en gegarandeerd plezier voor de heel familie. En dat is gelukt! De scheepswerf, het projectteam, de designer en de opdrachtgever werkten nauw samen om dit prachtproject te realiseren.

Exterieur

Het exterieur is ontworpen door Van Oossanen Naval Architects, een echt staaltje design van eigen bodem, dus. Met elegante lijnen, een strakke boeg en een mooi afgerond achtersteven. Uitraard werkte Van Oossanen met hun fast discplacement hull-methode (FDHF). De maximumsnelheid komt daardoor neer op 21 knopen, met een range waar je u tegen zegt.

Casetta zorgde daarnaast voor harmonie aan de buitenkant van het schip, met prachtige lijnen zonder overbodige frutsels. Het idee was om de buitenkant zo strak mogelijk te maken zonder afleidingen en onderbrekingen. Je wilt haast even je hand eroverheen halen om te voelen hoe strak en glad het jacht echt is. Met ovalen relingen, teakhouten details en en stenen meubels heeft dit jacht echt een klassiek 'superjacht'-gevoel dat je niet vaak ziet in Italiaanse jachten van dit formaat.

Familiepret

Het jacht is gebouwd om plezier te hebben met de hele familie. Daarom is er ruimte te over voor allerlei speeltjes voor jong en oud. Denk aan snorkelen en duiken, maar er is ook ruimte voor twee jetski's en twee tenders. Het heliplatform nodigt gasten uit om gezellig aan te schuiven voor het diner. Tja, waarom ook niet he?