Dit zijn de duurste begrafenissen uit de geschiedenis

Begrafenissen zijn vaak een moment voor geliefden om samen te komen en het leven van de overledene te vieren. Hoewel de kosten van een begrafenis sterk kunnen variëren, afhankelijk van een aantal factoren, zijn er door de geschiedenis heen een aantal begrafenissen geweest die bijzonder extravagant en kostbaar waren. Hier zijn enkele van de duurste begrafenissen van vroeger en nu.

Begrafenissen

Wat kost een uitvaart?

De kosten van een begrafenis kunnen sterk variëren, afhankelijk van de keuzes die de overledene of zijn familie maakt. Sommige mensen kiezen voor een uitgebreide, dure begrafenis, terwijl anderen kiezen voor iets eenvoudigers. Hoge uitvaartkosten kun je voorkomen door een begrafenisverzekering af te sluiten. De kosten van een uitvaart waren in de onderstaande voorbeelden veel minder van belang.

Jane Seymour 

De begrafenis van Henry VIII's vrouw, Jane Seymour, in 1537 zou omgerekend naar het prijspeil van nu ongeveer 4 miljoen dollar hebben gekost. De uitgebreide ceremonie omvatte een stoet van meer dan 1000 mensen, een in zwart fluweel gehulde lijkwagen en een met goud en zilver versierde graftombe.

Andrew Carnegie 

De begrafenis van staalmagnaat Andrew Carnegie in 1919 heeft naar schatting 10 miljoen dollar gekost. De ceremonie omvatte een privé-dienst in Carnegie's landhuis, een optocht door de straten van New York City en een begrafenis op het Sleepy Hollow kerkhof in New York.

Ronald Reagan 

De staatsbegrafenis van Ronald Reagan trok alle belangrijke wereldleiders uit de jaren 80 en royals naar Washington. Ronald Reagan werd 93 jaar. De dienst werd gehouden op het Capitool waar ook het publiek afscheid van hem kon nemen. De kosten van de uitvaart van Ronald Reagan lopen in de miljoenen dollars.

John F. Kennedy 

De moord op president John F. Kennedy in 1963 was een belangrijke gebeurtenis die een blijvende invloed had op het land. Zijn begrafenis werd gehouden in de National Cathedral in Washington, D.C., met een koets met paarden ervoor die zijn kist vervoerde. Ook de kosten van deze begrafenis liepen op tot miljoenen dollars

Michael Jackson 

Toen Michael Jackson in 2009 overleed, was zijn begrafenis een grote gebeurtenis die werd bijgewoond door duizenden fans en beroemdheden. De begrafenis werd gehouden in het Staples Center in Los Angeles met een vergulde kist en een stoet limousines. De kosten van de begrafenis werden geschat op enkele miljoenen dollars.

Elvis Presley 

Toen Elvis Presley in 1977 overleed, was zijn begrafenis een groot evenement dat duizenden fans trok. De begrafenis werd gehouden in Graceland, zijn huis in Memphis, Tennessee, met een roze Cadillac lijkwagen en een stoet limousines. De kosten van de begrafenis liepen in de miljoenen.

Kim Jong-il 

De begrafenis van de in 2011 overleden Noord-Koreaanse leider Kim Jong-il zou een van de duurste uit de recente geschiedenis zijn geweest. De begrafenis werd opgeluisterd door een massale militaire optocht, waarbij troepen door de straten van de hoofdstad Pyongyang marcheerden. De gebeurtenis werd uitgezonden op de staatstelevisie en zou door miljoenen mensen zijn bijgewoond.

Prinses Diana

De begrafenis van prinses Diana, die in 1997 bij een auto-ongeluk om het leven kwam, was een groot media-evenement dat door miljoenen mensen over de hele wereld werd bekeken. De begrafenis, die plaatsvond in Westminster Abbey in Londen, omvatte een processie door de stad en een begrafenisdienst die werd bijgewoond door veel van 's werelds meest prominente leiders en beroemdheden. De kosten van de begrafenis liepen in de miljoenen dollars.

Koningin Elizabeth

De kosten van de staatsbegrafenis van Koningin Elizabeth ligt naar schatting rond de 9 tot 10 miljoen dollar. De dienst werd gehouden vanuit St. George’s Chapel. In een besloten ceremonie werd de kist bijgezet in de grafkelder van St. George’s Chapel bij haar geliefde Prins Philip.

Steve Jobs

De begrafenis van Steve Jobs in 2011 was een privé-aangelegenheid die naar schatting 500.000 dollar kostte. De ceremonie bestond uit een kleine bijeenkomst van familie en goede vrienden in een boeddhistische tempel in Palo Alto, Californië.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Monuta.

Gadgets
  • Pexels