Rondvaart in Amsterdam: een onvergetelijke ervaring voor elk gezelschap

Wij vertellen je er alles over!

rondvaart

Een dagje Amsterdam is altijd leuk! Je kunt hier de hele dag eindeloos struinen door de gezellige straatjes, shoppen tot je een ons weegt en genieten van de vele verschillende mensen die hier rondlopen. Iedereen die houdt van ‘mensen kijken’ komen hier bijzonder goed aan zijn trekken. Naast het lopen of fietsen door de stad kunnen we er niet omheen dat het de grachten zijn die Amsterdam nog een tikkeltje specialer maken. En waarom zou je deze legendarische stad daarom niet vanaf het water bekijken tijdens een rondvaart door Amsterdam? In dit artikel vertellen we je hoe dit in z’n werk gaat en gaan we dieper in op 5 attracties die jij onderweg tegenkomt.

Hoe werkt een rondvaart door Amsterdam?

Een rondvaart door Amsterdam werkt eigenlijk veel simpeler dan gedacht. Bijna overal waar je komt zie je de beroemde rondvaartboten al liggen. Het mogen dan wel geen boten zijn als die in Venetië, dat het gezelligheid uitstraalt staat als een paal boven water. Je stapt in op een centraal gelegen plek, waarna je via de boot de stad gaat ontdekken. De meeste rondvaarten zijn voorzien van wat lekkere hapjes en drankjes, waarbij je na afloop weer keurig wordt afgezet op diezelfde centrale plek als waar je bent opgestapt. Uiteraard met een grote glimlach na alles wat je hebt gezien.

Verschillende soorten boten

Daarin kun je uiteraard kiezen tussen verschillende soorten rondvaarten. In het geval van een groot gezelschap is het handig een wat grotere boot te kiezen, zodat iedereen hier met elkaar van kan genieten. Hierin zijn allerlei verschillende gradaties te kiezen wat betreft luxe. Ga jij voor chique of kies jij gewoon voor een eenvoudige boot, waarbij iedereen het ook naar zijn of haar zin kan hebben? Wil jij het helemaal speciaal aanpakken en ben je bijvoorbeeld op een date? Dan zijn er ook mogelijkheden tot een wat romantischere boot. Zo is er voor ieder wat wils.

De 5 leukste plekken om te ontdekken

Hieronder vertellen we je over 5 bezienswaardigheden die jij vanaf de boot tijdens de rondvaart door Amsterdam kunt zien. En ook hierbij geldt: iedereen zal aan z’n trekken komen.

1. Het Anne Frank Huis

Heel Nederland kent het Anne Frank Huis. Dit historisch verhaal vond plaats in een huis aan de Amsterdamse grachten. Het is dan ook een bijzondere toevoeging aan de trip, wanneer je hier langs vaart. Vaak zie je vanaf het water al hoe populair dit huis nog is. Rijen dik die soms wel tot het einde van de straat lopen.

2. Het Red Light District

Eén van de grootste attracties van Amsterdam is uiteraard het Red Light District, ook wel de Wallen genoemd. Hier leeft het werkelijk waar altijd. Uiteraard is het voornamelijk bekend door de aanwezigheid van prostituees. Toch moet gezegd worden dat het vooral het sfeertje eromheen is dat het zo’n unieke en interessante plek maakt van mensen. Mensen spreken dan ook wel over het echte Amsterdam waarin het ene na het andere Amsterdamse accent je om de oren vliegt.

3. De Heineken Fabriek

Een ander interessant gebouw is uiteraard de Heineken Fabriek. Dit is de plek waar de wereldberoemde Heineken biertjes worden gebrouwen, waarna het inmiddels ook bekend is als een museum. Misschien ruik je de heerlijke geur al van een ijskoud biertje, waarna jij besluit hier na de rondvaart toch ook maar even heen te gaan.

4. De Westerkerk

Liefhebbers van mooie gebouwen komen uiterst goed aan hun trekken bij de aanblik van de Westerkerk, misschien wel de meest beroemde kerk uit Amsterdam. Deze kerk ligt naast de alom bekende Jordaan en is een pareltje in de stad die je absoluut niet wilt missen.

5. De prachtige huizen

Oké, het mag dan wel geen echte attractie zijn, toch noemen we het in dit artikel. Een rondvaart door Amsterdam wordt namelijk vooral gekenmerkt door de aanblik van de bijzondere architectuur van de huizen. Zo heeft bijna elk huis een ander dak, waar men vroeger volledig zelf voor kon kiezen. Dit worden in de volksmond ook wel eens de trappetjes huizen/daken genoemd.

Alleen nog een lekker zonnetje

Na het lezen van dit artikel heb je een goed beeld van hoe een rondvaart door Amsterdam eruitziet. Je weet wat je ongeveer gaat zien, waardoor je verzekerd bent van een heerlijke dag op het water in een van de mooiste vaarplekken van Europa. Waarschijnlijk groeit de liefde voor Amsterdam hierdoor nog meer. Dan is het alleen nog zaak dat de weergoden meewerken en jou voorzien van een lekker zonnetje tijdens het aanschouwen van de hoofdstad van Nederland.