Mooie havens in Portugal

Langs de Portugese kust vind je tal van veilige en mooie havens om je jacht of zeilboot aan te leggen. Van Lissabon en omgeving tot de Algarve en op de Azoren en de eilanden van Madeira: dit zijn een paar prachtige jacht- en plezierhavens die zijn voorzien van de nodige voorzieningen.

Mooie havens in Portugal

Minho-regio ontdekken

Wist je dat de Portugese zeevaarders de eerste Europeanen waren die in Brazilië en het Verre Oosten kwamen? Dit land kent een lange geschiedenis op het gebied van zeevaart. Als je in het noorden van Portugal aan je reist begint, kom je langs de Marina de Viana do Castelo. Deze schitterende jachthaven ligt naast de monding van de rivier Rio Lima. Leg je jacht aan om het groene landschap van de Minho-regio te ontdekken. Ook de jachthavens Póvoa do Varzim en Marina Porto Atlântico in Leixões zijn goede plekken om aan te leggen als je het binnenland wilt bezoeken. Huur een auto om bezienswaardigheden te bewonderen of vaar het binnenland verder in over de rivier Rio Douro. Proef zeker een glaasje van de lokale port! Je kunt naar Portugal varen of hier naartoe rijden met je eigen auto en vanuit de jachthaven meerdere uitstapjes maken. Heb je een private lease auto? Dan kan jij gewoon kilometers maken naar het buitenland. Check wel altijd even hoe het zit met pechhulp in het buitenland zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Havens in Lissabon

Wil jij de Portugese hoofdstad bezoeken tijdens je vaarvakantie langs de Portugese kust? Dan heb je de keuze uit talloze havens. Leg bijvoorbeeld aan in de plezierhaven van Oeiras of de jachthaven van Cascais. In het centrum van Lissabon liggen diverse aanlegsteigers, zodat je je direct in de buurt van restaurants, bars en discotheken bevindt. Breng ook zeker een bezoek aan het klooster Mosteiro dos Jerónimos en de Torre de Belém.

Madeira en de Azoren

Madeira en de Azoren liggen midden in de Atlantische Oceaan. Tijdens de Portugese ontdekkingsreizen, honderden jaren geleden, waren dit al belangrijke tussenstops. Dit zijn mooie plekken om voor anker te gaan. In de bruisende hoofdstad van Madeira, Funchal, vind je een grote jachthaven waar je medereizigers van over de hele wereld tegenkomt. Een jachthaven die iedere vaarliefhebber eens moet aandoen, is de jachthaven Marina da Horta op de Azoren. Hier komt bijna iedereen langs die de Atlantische Oceaan op een boot oversteekt. Deze kleurrijke haven heeft beschilderde muren en is zeer fotogeniek. Ook op andere eilanden vind je mooie aanlegplaatsen, zoals op São Miguel in Ponta Delgada. Laat je boot met een gerust hart achter om te voet de natuurlijke schoonheid van deze met bloemen begroeide eilanden te ontdekken.

Liever naar de Algarve? Lees dan dit reisverslag over Zuidelijk Portugal.

Travel
  • Unsplash