Dit wordt het breedste superjacht ter wereld: The Sovrano

Dit wordt wel een pareltje, als we de mensen van Lazzarini mogen geloven.

The Sovrano

Een zwaanvormig megajacht, een vliegend megajacht aangedreven door een soort slappe zeppelins, de jachtenbouwers van Lazzarini toveren wel vaker wat bijzonders uit de hoge hoed. Hun nieuwste ontwerp is wat dat betreft niet anders.

Enkele dagen terug heeft Lazzarini het concept voor The Sovrano (Italiaans voor De Soeverein) online geslingerd, een gigajacht dat bijna de 170 meter gaat aantikken. Sowieso een behoorlijk vaartuig, maar wat het Italiaanse design bijzonder maakt, is de breedte. The Sovrano wordt namelijk bijna 33 meter breed; een unicum in de wondere wereld van de superjachten.

Helikopterdek, zwembad of lounge

Die uitzonderlijke breedte heeft het jacht voornamelijk te danken aan twee platformen aan de zijkant. Op de afbeeldingen zie je dat deze ruimtes gebruikt worden als helikopterdek, maar de platformen kunnen naar wens van de koper een andere functie krijgen. Optie 1: een zwembad. Optie 2: een loungespot.

Let wel: beide platformen kunnen via een aantal lieren naar beneden worden getakeld, zodat er bijvoorbeeld aan het water gedineerd kan worden. Dat is op z'n minst een helikopterdekje minder waard, zouden wij zeggen.

Meer dan genoeg luxe

De gelukkige eigenaar kan bovendien van alle luxe genieten op een van de vijf dekken. Op het voordek is zelfs een atrium met een dak dat opengeschoven kan worden, met daaronder een verborgen tuin plus zwembad. Geen zin om helemaal daarbeneden je pootjes in het water te laten zakken? Geen probleem, The Sovrano heeft nog twee andere zwembaden aan boord.

Ook aanwezig: een hele dikke garage met ruimte voor zes supercars, een extra vaartuig van 14.5 meter om de kusten te verkennen en zelfs een kleine onderzeeër.

Al met al wordt The Sovrano een behoorlijk luxe jacht, met twintig privé suites waarin de eigenaar tot wel vijftig gasten kan onderbrengen. Daarnaast is er ruimte voor zestig crewleden.

31 knopen

Lazzarini geeft aan dat de eigenaar kan kiezen tussen een volledig elektrisch aangedreven jacht, of een hybride variant. Beide systemen zorgen ervoor dat The Sovrano een topsnelheid van 31 knopen heeft.

Wanneer de eerste Sovrano rond zal dobberen? Dat is nog even afwachten. Het ontwerp ligt klaar, maar mocht er eentje besteld worden, dan duurt het nog minimaal vier jaar voordat deze te water wordt gelaten.

Superjachten
  • CoverMG, Lazzarini
  • Pro Shots/Zuma Press