Zien: Poetins superjacht 'Graceful' van 87 miljoen euro

De Russische president zou bang zijn dat zijn jacht in beslag wordt genomen, indien de gemoederen door het Oekraïneconflict nog hoger oplopen. Om die reden zou hij zijn 'speeltje' snel van Duitsland terug laten varen naar Rusland, aldus het Duitse Bild.

Poetin

Enkele dagen terug lag de Graceful nog in Duitsland. Het superjacht zou door het Duitse Blohm+Voss onder handen worden genomen, met name voor 'herstelwerkzaamheden'. Maar hoewel de boel naar alle waarschijnlijkheid nog niet eens afgerond was, liet de president zijn pareltje vlug terug varen richting de Russische Federatie.

Bang om z'n jacht kwijt te raken

Aanleiding daarvoor zijn volgens de Duitse boulevardkrant Bild de oplopende spanningen tussen Rusland, en Oekraïne en de Westerse landen die de voormalige Sovjet-staat steunen. Mocht Rusland Oekraïne binnenvallen, dan kan Poetin rekenen op stevige sancties.

Poetin wil voorkomen dat een van die sancties de inbeslagname van zijn jacht de Graceful betreft, zo is de gedachte. Vandaar dat hij het super-de-luxe vaartuig op dit moment onder begeleiding via de Baltische staten richting Rusland laat dobberen. Allemaal om zijn o zo geliefde drijvende optrekje veilig te stellen.

Graceful

Dat de Russische leider aardig gesteld is op zijn jacht, valt wel te begrijpen. De Graceful is 82 meter lang, 2800 ton zwaar en heeft een topsnelheid van zo'n 18 knopen. Kost dat? Naar schatting een slordige 87 miljoen euro (7.463.160.759 roebel).

Maar dan heb je ook wat. Op de Graceful is niet alleen plek voor 12 gasten en 14 bemanningsleden, het jacht heeft volgens Superyachtfan ook nog eens een dik zwembad dat omgebouwd kan worden tot dansvloer. Ook aanwezig: genoeg lounge-ruimtes, een behoorlijke master bedroom, sportruimtes, een lift en een plek om een helikopter te laten landen. Kortom, aan comfort geen gebrek.

Superjachten
  • De Telegraaf
  • BrunoPress/Abaca Press/Brunopress.nl