Red Bull sluit aan bij de America’s Cup

Na succes in de Formule 1 duikt Red Bull de watersport in.

Red Bull sluit aan bij de America’s Cup

De autosport is inmiddels wel uitgespeeld, dus Red Bull zoekt een nieuwe uitdaging. Die is ondertussen gevonden in het oudste internationale sportevenement: de America’s Cup. Vanaf de 37e editie doet het Oostenrijkse team mee in de strijd voor de Auld Mug.

Red Bull gaat voor het evenement in zee met Alinghi, het Zwitserse team dat als eerste van Europa de prestigieuze trofee in handen wist te krijgen en het eveneens wist te behouden tegen de eerder zo dominante Amerikanen. Inmiddels is de Mug in het bezit van Emirates Team New Zealand, maar Red Bull en Alinghi willen namens de Société Nautique de Genève een greep gaan doen naar de overwinning.

“Terwijl we de winnaarsmentaliteit die altijd bij Alinghi heeft geheerst in stand houden, willen we voor deze uitdaging iets totaal anders, totaal nieuw en totaal fris doen, vertelt Ernesto Bertarelli, de Zweeds-Italiaanse miljardair die Alinghi heeft opgericht. “We zijn gelijke partners met Red Bull in deze onderneming. Zij brengen hun competentie, energie en kracht in het creëren van presterende teams, en wij brengen onze ervaring in zeilen en het winnen van de America’s Cup.”

Vriendschap tussen rivalen

Red Bull en Alinghi zijn elkaar al vaak genoeg tegengekomen in de wereld van de watersport. Bij zowel de GC32 Racing Tour en de Extreme Sailing series doen bijna teams apart van elkaar mee. Volgens Hans Peter Steinacher, die Red Bull vertegenwoordigt in de deal, heeft de competitie wederzijds respect opgeleverd.

Invloed vanuit de Formule 1

Ook Christian Horner, het brein achter Red Bull Racing, heeft een vinger in de pap bij het project. “Red Bull Advanced Technologies is een high-techt centrum dat veel kan betekenen voor allerlei sporten en andere bedrijven - Red Bull Racing vooraan”, vertelde hij. “Maar wij zullen onze ervaring en ons ingenieurschap zeker delen met Alinghi.”

Nieuws
  • Red Bull Content Pool