Snel, stijlvol én comfortabel: de 58 GTS 'Bad Boys'

Een gelikt racebeest.

Otam

Het Italiaanse Organizzazione Tigullio Assistenza Motoscafi (OTAM) bouwt al ruim zestig jaar echte 'powerboats'. Hun speerpunten: snelheid en efficiëntie. Handige eigenschappen voor bijvoorbeeld chase-boten waarmee de rijken der aarde van en naar hun superjachten jakkeren. En dat geldt ook voor de OTAM 58 GTS.

De 58 GTS was sowieso al een heerlijk vormgegeven krachtpatsertje, maar de nieuwste versie is toch echt een nóg fijner bootje geworden.

Dat is vooral te danken aan Giuseppe Bagnardi van BG Design Firm in Rome - Bagnardi heeft de boel gerestyled. Het resultaat is een 58 GTS met een semi-open dek, scherp vormgegeven raamwerk en rondom glas voor een open kijk op het water. Eigenlijk is de 58 GTS door het design - aramat en kevlar - een stuk aerodynamischer geworden.

Ook aan comfort geen gebrek

De topsnelheid van de 58 GTS is dankzij de 2 x MTU 1825hp zo'n 55+ knopen. En juist omdat de boot nu een stuk beter op het water ligt, zit je een stuk comfortabeler in de overdekte cockpit met bar, hoekbank en eethoek.

Benedendeks is het overigens ook goed toeven: de OTAM 58 GTS heeft twee ensuite dubbele hutten, een open keuken en een derde hut met badkamer voor een extra gast of crew-lid. Even zwemmen? No problemo. Aan de achterkant bevindt zich nog een riant zwemplatform, waardoor een snelle duik in de zee zeker tot de mogelijkheden behoort tijdens een tourtje.

De Otam 58 GTS 'Bad Boys' wordt gepresenteerd tijdens het Cannes Yachting Festival in 2022.

Nieuws
  • Otam
  • BG Design Firm/Otam/Sand People Press Room