Zien: dit is het indrukwekkende superjacht van modeontwerper Giorgio Armani

Giorgio: 'Deze boot is mijn droom, omdat ik hem van begin tot eind zelf ontworpen heb.'

Giorgio Armani

Kleding, luchtjes, sieraden, cosmetica, zonnebrillen. Noem het maar op en het is onderdeel van het Armani-emperium. Maar dat was niet altijd het geval: Giorgio studeerde in eerste instantie medicijnen, maar kon daar niet z'n creatieve ei kwijt. Hij ruilde medicijnen in voor fotografie en kwam zodoende terecht bij modehuis Nino Cerruti.

Niet veel later startte de Italiaan z'n eigen modemerk op: Giorgio Armani. Met succes, kunnen we wel stellen. In no time breidde hij z'n modehuis van Italië uit naar Amerika en de rest is geschiedenis. Inmiddels wordt het vermogen van de modeontwerper geschat op zo'n 7 miljard dollar.

Maín

Niet gek dat Giorgio, naast een aantal niet misselijke optrekjes en wagens, ook een jacht heeft aangeschaft. En ook niet gek voor een man met zoveel talent en ervaring: hij heeft hem zelf ontworpen. Het 'speeltje' draagt de naam Maín en is met een lengte van 65 meter een van de grootste in Italië gebouwde jachten.

Alles ontworpen door Giorgio

De Maín is gebouwd door Codecasa en heeft dankzij een Catterpillar-aandrijving een topsnelheid van 17 knopen. Het jacht is stijlvol donkergroen en de binnenkant is, net als de buitenkant overigens, helemaal ontworpen door Mister Armani zelf. Van master bedroom en de zeven gastverblijven, tot de acht crew cabins, Giorgio heeft z'n best gedaan om alles geheel in stijl af te kleden.

Kost dat?

Giorgio Armani heeft de Maín voor zo'n 60 miljoen euro laten bouwen door Codecasa. Daarnaast kost het de oude Giorgio naar schatting nog eens 6 tot 14 miljoen per jaar om hem varende te houden. Veel geld? Tuurlijk. Maar aangezien de Italiaanse modeontwerper op dit moment 87 jaar oud is, en hij 7 miljard waard is, hoeft hij zich niet al te druk te maken om poen. Geld moet tenslotte rollen dobberen.

In Design
  • SuperYachtFan
  • Solarpix/Brunopress.nl