Te koop: knotsgek superjacht met asymmetrisch design

Raffles Yacht Group heeft sinds kort een zeer bijzonder jacht te koop staan. Het gaat om de 88 meter lange Asean Lady, een van de meest opmerkelijke vaartuigen die wij ooit gezien hebben. Nu beschikbaar voor een zacht prijsje van 30,5 miljoen.

Te koop: knotsgek superjacht met asymmetrisch design

De laatste jaren hebben we heel wat bijzondere boten en vreemde concept-jachten langs zien komen, maar dit unieke exemplaar steekt boven alles uit. De 88 meter lange Asean Lady is een tweedehands superjacht dat vooral in het oog springt vanwege haar nogal opvallende uiterlijk. De vorm, ontworpen door de Australische Ian Mitchell, is geïnspireerd op de Austronesische proa, een traditionele uitleggerkano. Deze uit de kluiten gewassen versie is echter op alle gebieden een stuk extremer dan zijn traditionele voorouders.

Waar de gemiddelde proa op zijn best een handjevol passagiers aankan, heeft de Asean Lady ruimte voor maar liefst 18 gasten, verdeeld over acht grote hutten. De hoofdsuite is met zijn 158 vierkante meter een paleisje op zichzelf, compleet met kantoor en eigen balkon. Ook voor de kleinere kamers hoeft de eigenaar zich niet te schamen. Ze zijn voorzien van alle broodnodige luxe, dus daar durven de groten der aarde best wel een nachtje in te sluimeren.

Uw nieuwe minibar? Als u niet wakker ligt van de prijs, kunt u hier een nachtje neervlijen. Een kleine slaapkamer, voor de minder welgestelde gasten. Diner, met uitzicht.

Tweedehands

Een beetje miljardair koopt natuurlijk nieuw, maar wij willen wel een oogje dichtknijpen als u een tweedehandsje koopt. De moderne superjacht-liefhebber denkt immers ook aan het milieu, en met corona houden we allemaal de hand op de knip. Wat dat betreft is de Asean Lady de ideale optie. De huidige eigenaar, de Maleisisch-Chinese Vincent Tan (bezit onder andere een handjevol voetbalclubs), heeft goed voor zijn bezittingen gezorgd, dus deze jacht is nog zo goed als nieuw.

In bezit van Tan heeft de Asean Lady bovendien bewezen dat ze wel tegen een stootje kan. Dat gebeurde in december 2004, toen Tan zijn parel voor anker legde in de haven van Phuket, Thailand. Het gebied werd getroffen door een enorme tsunami, en de Asean Lady lag middenin het doelgebied. Dit sterke staaltje Chinees design kwam echter zonder al te veel kleerscheuren door het natuurgeweld heen. Tegenwoordig ligt ze weer in topconditie in het water.

Prijskaartje

Ziet u dit superjacht wel zitten? Dan hebben wij heuglijk nieuws, want de goede mensen van Raffles Yachting Group zijn bereid om een kleine korting van 3 miljoen euro te geven aan eenieder die dit unieke vaartuig over wil nemen. Dat brengt de totaalprijs tot zo'n 30,5 miljoen euro. Surf dus maar snel naar de site van Raffles, want voor zo'n zacht prijsje wil iedereen haar wel hebben.

Superjachten
  • Raffles Yacht Group