De PHI Phantom: een prachtig vormgegeven werkpaard

Met de PHI Phantom heeft Alia Yacht Builders een stukje Turkse degelijkheid afgeleverd. Een stijlvol stukje degelijkheid, welteverstaan.

PHI Phantom

In de haven van Antalya aan de prachtige Turkse Rivièra ligt de gigantische werf van Alia, een van de grootste binnen deze regio. Hun nieuwste project: de PHI Phantom.

PHI Phantom

De PHI Phantom is het 36 meter lange broertje van het bijna 60 meter lange superjacht de PHI. En het feit dat het een zogenaamde chase boat is, een werkpaard om z'n grotere broer de PHI bij te staan, maakt dat de PHI Phantom niet een lullig bijbootje. Van de kleuren en het aluminiumwerk, tot de lijnen en de vormgeving, de Phantom heeft een stijlvolle en haast zakelijke look. Helemaal passend bij moederschip de PHI.

De chase-boot biedt plaats aan een 12.3 Spirit tender, een 11m Axopar, jet ski's, fietsen en zelfs een auto. Opdat je altijd beschikking hebt over je favoriete vervoersmiddel. Zowel ter land, als op het water. Verder is er zat ruimte voor extra brandstof om moederschip de PHI bij te vullen. Ook aanwezig: drie hutten voor het permanente personeel, plus nog een ruimte voor een eventuele gast.

Lang verhaal kort: praktisch kan ook mooi zijn. Waarvan akte.

Motorjachten
  • Alia
  • Charl van Rooy (RedCharlie Media)/Alia