Superjacht Shinkai is gebouwd rondom U-Boat Worx onderzeeboot

Superjacht Shinkai, dat momenteel haar zeeproeven ondergaat, is het eerste jacht ooit dat gebouwd is specifiek rondom een onderzeeboot. De koper van het schip had al een U-Boat Worx C-Researcher 3 besteld toen hij er een speciaal jacht omheen verlangde.

Shinkai

Het zal je maar gebeuren. Heb je een superjacht en een onderzeeboot op je superjacht, maar je moet wat trappen op en af om vanuit je suite naar je onderzeeboot te komen. Voor de koper van het nieuwste Feadship custom superjacht Shinkai was dat eigenlijk een nachtmerrie. Hij wilde drempelloos bij zijn onderzeevaartuig komen en heeft het schip daarom laten bouwen speciaal met dat doel voor ogen.

C-Researcher 3

Het Bredase bedrijf U-Boat Worx bouwde op verzoek van een anonieme koper een C-Researcher 3 onderzoeksonderzeeboot. Met een maximale duikdiepte van 480 meter kan het 90% van de vissen in de zee bereiken. Het duikvaartuig kan tot 16 uur onder water blijven met drie inzittenden aan boord. De C-Researcher 3 won overigens een Red Dot Design Award.

Het achterdek van de Shinkai is zo gemaakt dat het gelijkvloers ligt met het instapluik van de onderzeeboot. Extra feature: deze C-Researcher 3 heeft een lift zodat de inzittenden geen trap hoeven te klimmen. Ook een gast die slecht ter been is kan daardoor nu aan boord komen.

Als de passagiers aan boord zijn, wordt de duikboot door middel van de kraan op het dek van boord getild en kan het duiken beginnen. De eigenaar wil met de boot op zoek naar de noordwest- en de noordoost-passages bij de Noordpool. Daartoe heeft de Shinkai een enorm vaarbereik en een ijsbreker-classificatie.