Zien: dit is Tiger Woods' indrukwekkende superjacht van $20.000.000

Tiger Woods wordt tot een van de beste golfers ooit gerekend en is bovendien de eerste sporter die met sport miljardair werd. Dan kan 20 miljoen voor een jachtje er ook wel vanaf.

Tiger Woods

Na indrukwekkende prestaties bij de amateurs werd Woods in 1996 pro. Wat volgde, waren klinkende overwinningen bij The Masters, US Open, The Open Championship en de PGA Championship. En zelfs nog vóór al die overwinningen tekende Woods de twee lucratiefste sponsorcontracten uit de golfgeschiedenis - een samenwerking met Nike en een deal met Titleist. Ka-ching!

Lang verhaal kort: Tiger Woods heeft gigantisch veel geld verdiend als golfer. Sponsordeals, prijzengeld, de dollars stroomden binnen de afgelopen jaren. De voormalig Sports Illustrated's Sportsman of the Year was zelfs de eerste persoon ter wereld die miljardair werd door zijn sport.

Privacy

Of Woods alles oppot? Zeker niet. De beste man woont in Florida in een villa van $55.595.865 en heeft onder andere een Lamborghini Murcielago en een Porsche Carrera GT in z'n garage staan. Niet misselijk. Echter is Woods ook vaak te vinden op zijn superjacht. En eerlijk: ook die mag er wezen.

Privacy, zoals het drijvende optrekje heet, is maar liefst 155 feet lang (47.2m). Het jacht wordt aangedreven door een twin engine van twee keer 1.800 pk en heeft daardoor een topsnelheid van 18 knopen. Afstand die de Privacy met een volle tank kan afleggen: 4.000 zeemijl.

Jacuzzi, jetski's en meer

INF/Brunopress.nl

De meeste faciliteiten bevinden zich op het main deck, maar Privacy heeft daarnaast nog twee verdiepingen, waaronder een observation deck.

In totaal zijn er 9 slaapkamers te vinden: 5 stuks voor in totaal 10 gasten, plus nog eens 4 cabines waar de 9 crewleden slapen.

Aan luxe ook geen gebrek, op de Privacy bevindt zich een jacuzzi waar 8 mensen in kunnen, een bar en een private gym. En wil je even het water op? Geen probleem. Er zijn namelijk ook 2 jetski's aanwezig, evenals 2 oceaankajaks.

Ook zo'n jacht als de Privacy aanschaffen? Trek de knip dan maar. Het superjacht kost een slordige 20.000.000 dollar.

Yacht Life
  • Golf.com
  • Pacific Coast News/Brunopress.nl/INF