Twee Nederlanders onderweg in prominente Trans-Atlantische zeilrace

Op 7 novemebr startte de Transat jacques Vabre in de haven van Le Havre in het westen van Frankrijk. Twee Nederlanders zijn aan boord van de Sec Hayai onderweg : Frans Budel en Ysbrandt Endt.

Transat Jacques Vabre

Op zondag 7 november is in Le Havre de trans-Atlantische double-handed zeilrace ‘Transat Jacques Vabre’ gestart. In totaal zijn 79 racers vertrokken voor een oversteek naar Martinique. Bijzonder aan deze wedstrijd is dat er vier verschillende types schepen meedoen. Zowel de ‘Ultime’ Franse record-trimarans en uiteraard de 60-voets ‘Imoca’s’ maar ook kleinere ‘Ocean Fifty trimarans’ en een groot aantal monohulls in de ‘Class 40’. In die laatste vloot vaart ook het Nederlandse jacht ‘Sec Hayai’ met aan boord Frans Budel en Ysbrand Endt. Omdat het snelheidspotentieel van racing trimarans en de monohulls sterk verschilt heeft de organisatie drie routes uitgezet. Terwijl de snelle ‘Ultim’ trimarans een lange route via Rio de Janeiro varen, zullen de ‘Imoca’s’ en de ‘Ocean Fifty’ klassen via de archipel van Fernando hun koers naar Martinique verleggen. De Nederlanders in de ‘Class 40’ kunnen al iets noordelijker, bij de Kaapverdische eilanden, de rechtstreekse route naar het Caribische eiland vervolgen.

Net als de overige deelnemers in de Transat Jacques Vabre zijn hun posities steeds te volgen op de tracker van de organisatie: Www.transatjacquesvabre.org

Nieuws
  • Transat Jacques Vabre