Lonely Planets Best in Travel-bestemmingen voor 2022 onthuld

De reisexperts van Lonely Planet hebben vandaag hun top 10 van landen, steden, en regio’s om aankomend jaar te bezoeken gepresenteerd in de nieuwste uitgave van Lonely Planet’s Best in Travel 2022.

Travel

Best in Travel 2022 is alweer Lonely Planets 17de jaarlijkse selectie van ’s werelds relevantste bestemmingen en niet-te-missen reiservaringen voor het komende jaar. Deze editie focust nadrukkelijk op de beste duurzame reiservaringen, zodat de reiziger gegarandeerd een posittieve impact zal hebben, waar deze ook naartoe gaat.

Een van 's werelds kleinste landen, de afgelegen en eigenzinnige Cookeilanden, heeft de felbegeerde eer het beste land te zijn om in 2022 te bezoeken, met Noorwegen op de tweede plaats en Mauritius op de derde.

De nummer één regio voor 2022 is volgens Lonely Planet de Westfjorden van de eilandnatie IJsland. Deze regio is onaangetast door massatoerisme en gemeenschappen werken er samen om hun spectaculaire landschappen te beschermen en te promoten. West-Virginia in de VS komt op de tweede plaats, gevolgd door Xingshuabanna, China.

Auckland is de beste stad om te bezoeken. De Nieuw-Zeelandse plaats verdiende deze eerste plek vanwege zijn florerende culturele scene, waarin veel aandacht wordt besteed aan lokale creativiteit. Taipei, Taiwan staat op de tweede plaats en Freiburg, Duitsland op de derde.

Het proces om de Best in Travel-lijsten van Lonely Planet te bepalen begint ieder jaar met nominaties door Lonely Planets enorme netwerk van medewerkers, schrijvers, bloggers, uitgeefpartners en anderen. Deze nominaties worden vervolgens door ons panel van reisexperts teruggebracht tot 10 landen, 10 regio's en 10 steden. Elke nominatie wordt gekozen op basis van zijn actuele karakter, unieke ervaringen, ‘wow’-factor en aanhoudende inzet voor duurzaam toerisme.

Volgens Lonely Planets VP of Experience, Tom Hall, kon de uitgave van Lonely Planet's jaarlijkse “hot list” van reisbestemmingen en -ervaringen niet op een beter moment komen. ‘Na een verplichte periode van rust, is het nu tijd om die lang uitgestelde reisplannen van de plank te halen en ze waar te maken,’ zei Hall vandaag bij de bekendmaking van de lijst.

‘Deze lijsten zijn een eerbetoon aan de wereld in al haar prachtige en aanlokkelijke diversiteit,’ vervolgt Hall. ‘Van de lagunes en bossen van de Cookeilanden, en de watervallen en bergen van de IJslandse Westfjorden, tot de natuurlijke en stedelijke geneugten van Auckland.’

Zoals altijd biedt Lonely Planets Best in Travel een nieuwe kijk op populaire bestemmingen, zoals Noorwegen en Dublin, Ierland. Maar het onthult ons ook wat minder bekende pareltjes, waaronder Shikoku in Japan, de prachtige Scenic Rim van Australië, en de misschien wel duurzaamste stad van Duitsland: Freiburg.

Bekijk de volledige lijsten op www.lonelyplanet.nl/best-in-travel

Nieuws
  • Brunopress