Het nieuwe speeltje van Conor McGregor: een Lamborghini-jacht van 3.5 miljoen euro

Conor McGregor (33) is op dit moment de best betaalde sporter ter wereld. Met zijn jacht van 3.5 miljoen euro laat de MMA-vechter dat ook maar al te graag zien aan de rest van de wereld.

Conor McGregor

Conor McGregor, wie kent 'm niet? De flamboyante Ierse MMA-vechter heeft de laatste jaren furore gemaakt binnen de UFC. Zo was hij van 12 december 2015 tot 26 november 2016 wereldkampioen vedergewicht, en van 13 november 2016 tot 7 april 2018 wereldkampioen lichtgewicht. Best een prestatie, McGregor was daarmee namelijk de allereerste MMA-vechter ooit met UFC-titels in meerdere gewichtsklassen tegelijkertijd.

De laatste tijd gaat het wat minder: afgelopen juli brak de Ier zijn been middenin een gevecht met concurrent Dustin Poirier, om nog maar te zwijgen van alle vermeende opstootjes buiten de octagon. Echter neemt dat niet weg dat McGregor nog steeds de best betaalde sporter ter wereld is. En dat showt hij graag.

Lamborghini-jacht

Bijvoorbeeld met zijn Lamborghini-jacht. McGregor haalde het speeltje eerder deze maand in Italië op, nadat hij hem vorig jaar al besteld had. Het jacht is ontworpen door Lamborghini, en Italian Sea Group en Tecnomar hebben de constructie verzorgd. Prijskaartje: 3.5 miljoen euro.

Niet goedkoop, maar dan heb je wel 'The Supercar of the Seas', zoals het vaartuig ook wel bekendstaat. De Lamborghini is 19 meter lang en heeft een topsnelheid van maar liefst 111 kilometer per uur.

Van dit specifieke model zijn er slechts 63 gemaakt, als eerbetoon aan het oprichtingsjaar van het Italiaanse merk (1963). Wil je een van die 63 exemplaren aanschaffen, dan ben je minimaal 3 miljoen euro kwijt. McGregor heeft daarbovenop echter nog een half miljoen extra uitgegeven om zijn nieuwe speeltje te personaliseren: groene kleur in het interieur, op maat gemaakt meubilair met details van zijn eigen Whiskymerk en ga zo maar door.

Prestige 750

BrunoPress/The Photo One/Brunopress.nl

De Ier had overigens al een jacht: de Prestige 750. Maar met de aanschaf van de Lamborghini zet hij deze in de etalage. Met de opbrengst is McGregor van plan een pub aan te schaffen.

Motorjachten
  • AD
  • BrunoPress/Wenn.com