'Bond Girl': superyacht voor superspionnen

Deze exotische trimaran is de perfecte schuilplaats voor elke superspion - of superschurk.

'Bond Girl': superyacht voor superspionnen

De vijfde en laatste Bond-film met Daniel Craig is nog maar net in de bioscoop, maar ontwerpers Hannah Hombergen en George Lucian hebben alvast gedacht aan zijn pensioen. Op Bond Girl komt de beroemde geheim agent niets tekort. Het superyacht meet een flinke 252 voet en heeft een unieke opzet met drie rompen.

Ondanks het opvallende en aantrekkelijke uiterlijk is de dame volgens de ontwerpers echter bedoeld om geheime missies uit te voeren zonder herkend te worden op de radar. De stealth-straaljager lijnen worden aangevuld met een innovatief hybride aandrijflijn. Zo kan Bond Girl fluisterstil - en brandschoon - de wereld over zeilen.

Hollywood glamour

Het schip mag dan geinspireerd zijn op militaire vliegtuigen, het interieur is dat duidelijk niet. Lucian verzekert ons ervan dat Bon Girl alle luxe die je van een conventioneel superyacht mag verwachten aan boor heeft. Het glamoureuze, opvallende ontwerp is ontleend aan de Hollywoodfilms van weleer.

De centrale romp wordt gedomineerd door een ruime hoofdcabine die twee verdiepingen en een inklapbaar balkon kent. Vijf overige cabines bieden plaats aan tien extra gasten, die kunnen genieten van een infinity pool in het achtersteven. In de extra rompen zijn de bemanningsleden en mechanische delen ondergebracht. De unieke layout zorgt voor extra stabiliteit en vermindert trillingen en geluid, aldus Hombergen en Lucian.

Ontsnapmogelijkheid

Het 007-gehalte wordt verder aangevuld door het 'dok' in het achtersteven. Mr. Bond heeft daar alle ruimte om verschillende kleinere speeltjes te water te laten. Handig voor wanneer het schip in flinke haast verlaten moet worden, bijvoorbeeld.

Hombergen en Lucian vatten het perfect samen in het persbericht: "Of je nu de held of de schurk bent, dit superyacht zal een perfecte keuze zijn voor je volgende missie."

Superjachten
  • Hannah Hombergen & George Lucian