Custom superjacht Shinkai heeft zelfs eigen onderzeeër aan boord

Feadship legt de laatste hand aan de Shinkai, een gigantisch superjacht dat bedoeld is om de zeeën te verkennen.

Shinkai

En dat kan straks geheel in stijl. Het 55 meter lange superjacht ziet er prachtig uit en is gebouwd rondom de twee specifieke wensen van de opdrachtgever: de Shinkai moet haar eigen onderzeeër hebben, plus een kraan om deze in en uit het water te laten. Dat is gelukt, dankzij Philippe Briand en het team van Vitruvius en Feadship.

Het jacht is bovendien zelfvoorzienend en zeer efficiënt wat brandstofverbruik betreft. Door het ijs heen breken? Ook geen probleem. De Shinkai is echt in staat om langere reizen te maken, zelfs onder moeilijke en ruige omstandigheden. Handig, want onder andere de Noordwestelijke Doorvaart staat op de planning: de route van de Atlantische Oceaan naar de Grote Oceaan dwars door de poolarchipel van Canada.

WASSP en onderzeeër

Verder bijzonder: het WASSP-sonarsysteem, om de oceaanbodem te verkennen. En, jawel, een onderzeeër! Ja echt, de Shinkai heeft haar eigen eenmans-submarine. Plus natuurlijk een gigantische kraan met een bereik van 8 meter om het 'dingetje' van 7.400 kg te liften. Die kan eveneens gebruikt worden om de limousine tender - mag natuurlijk niet ontbreken - te lanceren of een auto op het dek te tillen. Keihandig dus.

Lang verhaal kort: de Shinkai is vooral een gigantisch functioneel superjacht, zonder aan stijl in te leveren. Want eerlijk: de creatie van Feadship ziet er ook nog 's behoorlijk classy uit.

Meer info vind je op de website van Feadship.

Superjachten
  • Feadship
  • Feadship - Shinkai