Kurt Strand's V8 Daytona GT: een luxe muscle car op het water

Met de V8 Daytona GT probeert Kurt Strand de sportiviteit van een jetski te versmelten met de luxe van een motorjacht. Het hoofdingrediënt? Een V8-motor uit de muscle car-wereld.

Kurt Strand's V8 Daytona GT: een luxe muscle car op het water

Kurt Strand is een ontwerper met een veelzijdige smaak. Na de presentatie van een futuristisch zero-emission super-zeiljacht gooit hij het onder het Strand Craft-label over een volledig andere boeg. Met de V8 Daytona GT zet de Noor de eerste jetski neer met een dikke achtcilinder onder de kap

Muscle car voor het water

De forse 6,2 liter motor met supercharger is - hoe kan het ook anders - afkomstig van het Amerikaanse General Motors. Het blok is met name bekend uit modellen als de Chevrolet Camaro en Corvette. Ook de naam verwijst indirect naar brute achtcilinder racers van Amerikaanse makelij: Daytona, Florida is immers de geboorteplaats van NASCAR.

Met een vermogen van 440 of 575 pk is de Daytona ondanks een lengte van iets meer dan vijf meter en een gewicht van 567 kilo bepaald niet langzaam. Hoe snel het vaartuig precies is laat Strand Craft echter nog niet los.

Luxepaardje

Ondanks de brute kracht in het vooronder hamert Kurt Strand erop dat de V8 Daytona GT geen pure racer is. Het vaartuig moet het midden vinden tussen de compromisloze snelheid van een jetski en de stijl en luxe van een motorjacht.

De Daytona krijgt daarom onder andere een opbergmogelijkheid in de boeg, een koeler onder het zitgedeelte, teakhouten inleg, een 15-inch multifunctioneel display, een premium audiosysteem en een onderwatercamera mee. Voor de zuinigere snelheidsduivels is er bovendien een V8 turbodiesel optie. We nemen aan dat de schokabsorberende zitting bijzonder vaak aangevinkt zal worden.

Supersportieve tender

Helaas blijft het voorlopig nog bij een set renders, maar Strand Craft is hard aan het werk om de V8 Daytona GT een realiteit te maken. Voor de bezitters van de grootste superjachten is de jetski ongetwijfeld een van de beste opties als supersportieve tender. Of die extreem rijke clientele ook het lef heeft om op de bijna 600 pk sterke mini-powerboat te klauteren laten we maar even in het midden.

Gadgets
  • Strand Craft