Hidden Portside Naboo brengt Star Wars naar de open zee

Het nieuwe science fiction superjacht van Hidden Portside maakt van fantasie realiteit. 'Naboo' combineert spraakmakende stijlelementen uit het fictieve sterrenstelsel ver, ver hier vandaan met een duurzame constructie en innovatieve elektrische aandrijving.

Hidden Portside Naboo brengt Star Wars naar de open zee

Ontwerpstudios zoeken wel vaker naar inspiratie buiten de scheepvaart, maar meestal blijven ze met beide benen op de grond. Bij Hidden Portside durfden ze de stap wel te wagen. De in Barcelona gevestigde studio heeft met Naboo een poging gedaan om de yacht-wereld te versmelten met de iconische ontwerpen uit het Star Wars-universum

Cirkelvorm

Het silhouet van het 164 voet lange superyacht doet al denken aan een van de oorlogsmachines van the Empire, maar het meest opvallende element vinden we midscheeps. Het hart van het schip wordt gevormd door een enorme ringvormige ruimte die tot in de top van de drie verdiepingen reikt.

Naboo

De cirkelvormige ruimte is afgeleid van het ontwerp van de Lucrehulk-schepen die de planeet Naboo onder schot hielden in The Phantom Menace. De bosrijke planeet is op zijn beurt waar het superyacht haar naam aan ontleent.

Naast een patio van 300 vierkante meter dient de ruimte vooral als een gigantische open tuin. Op het laagste niveau zijn twee grote uitklapbare panelen te vinden om de toegang tot het water zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Groene planeet, groen yacht

De groene planeet heeft een duidelijk link met het schip: met duurzame technieken en een elektrische aandrijflijn doet Naboo haar best om planeet aarde net zo groen te houden. In plaats van een zonnedek heeft het yacht een batterij zonnepanelen om emissieloos de wereld over te kunnen zeilen.

Om nodeloos energieverbruik te voorkomen is Naboo bovendien uitgerust met slimme Phase Change Materials die hitte absorberen. Speciale verf op de bovenbouw weerkaatst bovendien UV-straling om verdere verhitting te voorkomen. Zo kan de airco langer uit blijven.

Slimme luxe

Met Naboo wil Hidden Portside bewijzen dat luxe en groene mobiliteit hand in hand kunnen gaan. Zo is er een open keuken, beach club met bar, twee jacuzzi's en prive-terras van 108 vierkante meter aanwezig, maar bestaat het schip uit gerecycled aluminium en produceert het geen schadelijke uitstoot.

"Naboo staat voor een andere levensstijl, het 'slimme luxe', waarin duurzaamheid de instelling is. Het behouden van de schoonheid en de elegante van het verleden, maar vertrouwen op de innovatie van de toekomst.", aldus Hidden Portside. We zijn erg benieuwd wat Luke Skywalker en Lord Vader van het indrukwekkende schip zouden vinden.

Superjachten
  • Hidden Portside