Oh jee. Valt Ierland af in strijd om America's Cup 37?

De strijd om het mogen organiseren van de 37e America's Cup lijkt weer een deelnemer minder te hebben. Nadat Nieuw Zeeland eerder officieus afviel, lijkt nu ook Ierland op te moeten geven. Dan blijven Spanje en het Duistere Koninkrijk over.

America's Cup

De Irish Times meldt dat het erop lijkt dat Cork moet opgeven in de strijd om de host city van de 37e America's Cup te worden. De minister van economische zasken van het land heeft aangegeven nog zes maanden nodig te hebben om het business plan helemaal door te rekenen en de benodigde toestemmingen van het parlement te krijgen. Die tijd heeft Ierland echter niet echt, want de bekendmaking van de 'host' staat voor zeer binnenkort gepland.

Als Ierland afvalt omdat de geldstromen niet helemaal rond zijn, dan volgt het land Nieuw Zeeland, dat na de succesvolle 36e America's Cup tocht graag wat minder geld zou uitgeven aan sportevenementen. De andere kandidaten die in de race zijn voor de organisatie zijn het Spaanse Valencia, dat de terugkeer van de America's Cup wel ziet zitten, en Saoedi Arabië dat de laatste jaren nadrukkelijk bezig is met 'sportswashing'.

Mocht de keuze van de organisatie op Saoedi Arabië vallen dan moet u op zoek naar een andere site voor uw informatie over het zeilevenement. De redactie van Nautique heeft in navolging van die van de collega's van Autobahn.eu besloten geen verslag te doen van sportwedstrijden in Saoedi Arabië.

Nieuws
  • America's Cup