Het Nederlandse LEKKER Boats zet luxe snelheidsduivel in de markt: de LEKKER 41

Het Nederlandse LEKKER Boats breidt haar vloot uit. Naast de Damsko 750 komt er nu een gloednieuw model: de LEKKER 41. Zeewaardig, snel en geschikt voor meerdaagse avontuurtjes, ongeacht de weersomstandigheden. Nederlandse degelijkheid in optima forma.

LEKKER

Onder de rook van Schiphol, in het dorp Leimuiden, bevindt zich de scheepswerf van LEKKER Boats. Hier werd voorheen vooral gebouwd aan de Damsko 750, maar sinds een tijdje is LEKKER bezig met een nieuwe parel: de LEKKER 41.

Het spiksplinternieuwe model zal in de zomer van 2022 rondvaren in onder meer Amsterdam Cannes en Miami. Wat er dan precies ronddobbert in deze wateren? Een schip met drie krachtige motoren dat plaats biedt aan vier personen. Strak design, comfort, maar met genoeg pit om de adrenalinejunk ook te kunnen bekoren.

Meindert Wolfraad, eigenaar en oprichter LEKKER Boats: "We begrijpen als geen ander dat een dag op het water met familie en vrienden altijd smaakt naar meer. Samen met designer Cor de Rover hebben we nu een schip ontworpen waarbij het avontuur niet stopt als de zon onder gaat. De LEKKER 41 is daarmee een onmisbare aanwinst voor onze LEKKER-vloot."

© LEKKER Boats

Alleskunner

De 41 heeft een topsnelheid van meer dan 50 knopen (96 km/h). Daarbij is het belangrijk dat de boel stabiel blijft, vandaar een rechte bijlboeg. LEKKER: "Door de functionele inrichting heeft de compacte alleskunner voldoende zit- en loopruimte voor 16 passagiers. De kapitein zit nooit alleen dankzij de vier stoelen in het centrale console. Na een lange dag varen kun je met z’n vieren comfortabel slapen in de cabine."

Luxe

LEKKER geeft aan dat de klant nauw betrokken wordt bij het proces. Behoefte aan innovatieve gadgets? Dat is mogelijk. Zo kan de 41 kan worden uitgerust met bijvoorbeeld een massagestoel voor de kapitein en een geïntegreerde green egg in de buitenkeuken. I-de-aal. Een paar lappen vlees op de grill gooien na een dag intensief varen is immers zeker geen straf.

© LEKKER Boats

Specs

Motoriseringen: 3x Volvo Penta D6 – Sterndrive, IPS of outboards

Topsnelheid: 52 kts / 96 km/h

Tankinhoud: 700L of 1000L

Bereik: 800km

Lengte: 12,5m / 41ft

Breedte: 3.98m/13ft

Uitvoeringen: Adventure, Sport, Ultimate

Designer: Cor de Rover & LEKKER

Het eerste schaalmodel van de LEKKER 41 is vanaf 7 september te zien op het Cannes Yachting Festival in 2021.

Misschien ook voor jou:
Amels onthult grootste superjacht dat Damen tot nu toe bouwde
Motorjachten
  • LEKKER Boats