Formule 1-coureur Fernando Alonso koopt eco-vriendelijk Sunreef superjacht

Voormalig wereldkampioen Formule 1 Fernando Alonso heeft een superjacht besteld. De Spanjaard die dit weekend de Grand Prix van Nederland in Zandvoort rijdt, kocht geen Nederlands jacht, maar een Poolse Sunreef. De Polen gebruiken het weekend in Nederland om hun nieuwe koper van een 60 Sunreef Power Eco bekend te maken.

Fernando Alonso

Na tennis-ster Rafael Nadal is Formule 1-coureur Fernando Alonso de tweede bekende Spaanse sporter die een superjacht bij Sunreef bestelt. Waar de Great White van Nadal een 80 Sunreef Power is, doet de voormalig wereldkampioen F1 het iets bescheidener met een 60 Sunreef Power Eco. Vooral die laatste toevoeging is opvallend, want Eco is geen toevoeging die je bij een superjacht en bij de Formule 1 verwacht.

Eco

De 60 Sunreef Power is een met zonnepanelen bedekt motorjacht (er zijn ook Sunreef zeiljachten). Dankzij de zon kan het jacht zonder uitstoot varen. Daarnaast kunnen de batterijen ook geladen worden met stroom uit een stopcontact. In het ergste geval kunnen de twee 100 kW-generatoren ook stroom maken uit brandstof, maar dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Fernando Alonso is overigens de tweede Formule 1-coureur die instap bij Sunreef. De Poolse werf weet veel sterren aan zich te binden en heeft ook voormalig wereldkampioen Nico Rosberg eerder al binnengehaald.

Nu de Formule 1 dit weekend in Zandvoort rijdt, is het wellicht pijnlijk voor jachtbouwland Nederland dat de F1-coureurs voor Poolse jachten kiezen. Wellicht dat Max Verstappen een Nederlands jacht kan aanschaffen. Dat zal waarschijnlijk wel heel erg snel moeten zijn, aangezien hij nu graag op potente jetski's vaart bij zijn huis in Monaco.

Overigens werd de deal tussen Fernando Alonso en Sunreef afgelopen week bij de Yacht Club de Monaco in het prinsdom getekend. Alonso: "Sunreef Yachts’ ability to combine quality and technology is impressive. I have been observing the evolution of this brand for a while and I appreciate their commitment to push innovation forward with the Sunreef Yachts Eco range. I’m excited to embark on this project as I know the 60 SunreefPower Eco represents everything I am looking for: top engineering, amazing know-how and an amazing eco-friendly product."

Nieuws
  • Sunreef