Candela introduceert grotere elektrische draagvleugelboot

Na de Candela Seven introduceert het Zweedse bedrijf nu de C-8, een grotere versie van de elektrische draagvleugelboot. Het nieuwe model heeft een kajuit waardoor de gebruikers er nu ook op kunnen overnachten.

Candela C-8

Vorig jaar zomer voeren we met de Candela Seven, die inmiddels is omgedoopt tot de Candela C-7, daarna maakte het bedrijf bekend dat er een elektrische watertaxi komt, en nu groeit het door met de Candela C-8. Het nieuwe model biedt plaats aan acht personen aan boord. Dankzij de voorkajuit is het nu ook mogelijk om de boot te gebruiken bij tochtjes die langer dan een dag duren.

Het schip is 8,5 meter lang en is dankzij de elektrische aandrijving "onderhoudsvrij". Dankzij de draagvleugels verbruikt de boot tot 95% minder energie om zich te verplaatsen. Nieuw is ook de C-POD aandrijving. Waar het eerste model een soort van buitenboordmotor had, heeft het nieuwe schip een een duo contraroterende schroeven in de achterste draagvleugel.

Importeur Duco Snijder: "Met de C-7 heeft Candela al aangetoond dat de hydrofoil-techniek in combinatie met een elektrische aandrijving een fantastische combinatie is. Met deze nieuwe C-8 tilt Candela de technologie naar een hoger niveau en is er tegelijkertijd een boot gecreëerd die al het comfort biedt dat je mag verwachten. In onze optiek is de C-8 voor veel Nederlanders een interessante optie is. Zeker als je in ogenschouw neemt dat er ook een hardtop versie beschikbaar is."

Specs

Lengte: 8,5 meter
Breedte: 2,5 meter
Capaciteit: 8 personen
Cruising speed: 22 knots
Top speed: 30 knots
Range: 50 nm at 22 knots

Nieuws
  • Candela