Nautique 4 2021

Nu in de winkel: Nautique Augustus | September

Abonnees van Nautique treffen deze week het nieuwste nummer op hun deurmat aan. Bent u nog geen abonnee? Profiteer dan van onze aanbieding met ruim 30% korting. Of vaar nu snel naar de winkel voor het nieuwste magazine.

In deze uitgave van Nautique vindt u ondermeer een uitgebreide test van de Jeanneau Yachts 60 en een reisverslag van onze tocht over het Franse Canal du Midi. Daarnaast voeren we met de Flynt 956 Nova, de Princess F50 en de X-Power 33C.

In de rubriek Watervastgoed kijken we binnen bij een schitterende villa op het Canadese Vancouver Island. Het huis staat te koop, dus u kunt daar aan de oceaan gaan wonen. Onze historicus Constanteyn Roelofs neemt een kijkje in de herkomst van het vermogen van de familie Grimaldi, die de prinsen van Monaco levert. Daarnaast schreven onze columnisten Geert-Jan Knoops, Wouter Verbraak, Joost van Kleef en Pim van der Marel weer over wat hen bezig hield op het water.

Hieronder het voorwoord van hoofdredacteur Matthijs Goes.

SHOWTIME

Vakantie. Het is augustus en wellicht bent u alweer terug, maar ik zit er nog naar uit te -kijken. Eindelijk weer eens naar het buitenland na de lange periode van onzekerheid over van alles en nog wat (laten we dat ene woord nou eens niet noemen). Voordat voor de redactie de vakantie aanbreekt, hebben we echter nog een paar drukke weken voor de boeg, dan is het echt showtime. Niet dat we een opvoering op de planning hebben staan, maar het is in augustus en met name september tijd voor de botenshows. We beginnen dichtbij huis in Lelystad, maar daarna moeten (okay, mogen is beter) we al snel door naar Cannes en Monaco. Daar staan de tests op de planning die u in de komende maanden kunt lezen in het blad. De ervaren testredacteurs voelen alle nieuwe zeil- en motorboten aan de tand op de Middellandse Zee, of dichter bij huis. Pas als dat allemaal achter de rug is kunnen we ook even bijkomen en dobberen op een bootje zonder dat het werk is.

In dit nummer kijken we in ieder geval vooruit naar alles wat u niet mag missen als u van plan bent zelf naar het Cannes Yachting Festival af te reizen. Daarnaast hebben we enkele van de primeurs van de beurs alvast gevaren en leest u verderop in het blad onze ervaringen met de nieuwe jachten. Er waart in het totaal wel een aardige Franse wind door deze editie van Nautique: we voeren de nieuwste Jeanneau op ‘de Med’ en keken rond bij het Canal du Midi, dan is er dat eerdergenoemde overzicht van noviteiten van Cannes en het verhaal achter de prinsen van Monaco (al mogen we die natuurlijk geen Fransen noemen). Onze ontdekkers des vaderlands voer ditmaal op het Haringvliet en ontdekt daar dat hij zijn sloep liever voor een zeilboot inruilt. Om de verjaardag van Nautique nogmaals te vieren doken we ook in de archieven op zoek naar een mooi reisverhaal. Dit keer varen we door de verre Indonesische archipel op een schitterend lokaal gebouwd zeilsuperjacht.

Enfin, nu is het echt showtime. Bladert u vooral verder in Nautique (bijvoorbeeld op Blendle of in een exemplaar dat u hier bestelt).

Nieuws
  • Nautique