Winnen met Rob Heilbron: 'Ik werk alleen als het regent'

Rob Heilbron, succesvol ondernemer (O’Neill, Sapph) en wedstrijdzeiler, vierde onlangs zijn 75ste verjaardag. Als cadeau heeft hij zijn zakelijke én zijn wateravonturen op­­geschreven, want Heilbron werd meerdere malen (Europees) kampioen catamaranzeilen met de Hobie Cat 16 en zeilde spectaculaire wedstrijden op de mooiste plekken van de wereld.

Rob Heilbron

Ontspannen zit Rob Heilbron met een glas champagne in zijn ene hand en zijn zonnebril in zijn andere aan de Waterfront Kitchen van het Amsterdamse restaurant Het Bosch, rustiek gelegen op de gelijknamige jachthaven aan de Nieuwe Meer. Heilbron kijkt op zijn Rolex Submariner en steekt van wal.

“Precies 40 dagen geleden ben ik 75 jaar geworden. Dat zou je toch niet zeggen? Dat komt doordat ik altijd heb gesport, met name op het water. Of op bevroren water: sneeuw. Ik zeil nog steeds en ik ben helemaal gek van snowboarden. Ik snowboard al sinds de jaren 80, toen zag je het nog niet zo veel, en ik doe het nu nog. Alleen vorig jaar niet, door die ellendige corona. Dus ik moet dit jaar wel even zien of het nog goed gaat. Ik hoop wel dat het nog kan. Zo’n berg af, de wind langs je gezicht. Fantastisch. En daarna een lekker biertje.

Vroeg je bed in, want morgen is er weer een dag en ik ben geen 18 meer, was het maar waar. Maar ik voel me nog jong genoeg.”

WAT IS JE GEHEIM?

“Veel sporten, goed eten, niet te veel drinken, roken is voor losers, stress zo veel mogelijk vermijden. Daarom is mijn stelregel: ik werk alleen als het regent.

Lees het hele artikel en de voorpublicatie op Blendle, of bestel Nautique #3 van 2021 hier.
Bestel het boek WINNEN! door Joost van Kleef en Henk Willem Smits hier.

Yacht Life
  • Martijn Steiner Lovisa