Columbus Yachts voegt twee modellen superjachten toe

Palumbo Superyachts presenteerde onlangs twee nieuwe modellen in haar Columbus Yachts submerk. De Columbus Atlantique 37 en Columbus Atlantique 55 zijn er voor jachtliefhebbers die ervan houden om flinke afstanden te bevaren. Ze komen naast de Columbus Atlantique 43 die al succesvol werd verkocht.

Atlantique 55

Columbus Yachts wist de eerste Columbus Atlantique 43 al meteen na de presentatie te verkopen en bedacht zich geen moment. Zo'n verkoopsucces kan groter worden als er ook een kleiner en een groter model rondom hetzelfde uitgangspunt wordt bedacht. Dat brengt natuurlijk verkoop-, inkoop- en bouwvoordelen met zich mee.

Het opvallendste punt van de drie modellen is de spiegel, waar het 'strandgedeelte' van de jachten ligt. Het geheel steekt slechts 50 centimeter boven het water uit en lijkt daarmee eerder op de achterkant van een zeilracer, dan op dat van een motorjacht.

Atlantique 37

Met een lengte van 'slechts' 37 meter is de Atlantique 37 het compacte model in de lijn. Het heeft desondanks nog steeds vier tweepersoonshutten met een eigen badkamer en een eigenaarssuite. Uiteraard zijn er twee eetgedeeltes: een binnen en een buiten. Op beide plekken is ruimte voor tien mensen. De binnensalon heeft grote glazen ruiten die omhoog en omlaag kunnen, maar ook horizontaal verschoven kunnen worden.

In de eerste tendergarage past een tender van 4,45 meter lengte, maar er is nog een hangar in de buik van het schip, waar een 3,25 meter tender past en waar een reddingsboot ligt. Het schip wordt aangedreven door twee 1.400 pk MAN-motoren, waarmee het een topsnelheid van 15 knopen en een kruissnelheid van 13 knopen bereikt.

Atlantique 55

De andere kant van het spectrum is de 55 meter lange Atlantique 55, die het vlaggeschip van de lijn is. Met een tonnage van 900 GT is het geen kleintje. Het schip heeft vier dekken, waarbij de nadruk ligt op het gezellige gedeelte achterop het hoofddek. Daar loopt het dek in drie niveaus af naar de zee, in het midden is het een grote C-vormige loungebank die uitzicht geeft op het zwembad.

Het maindeck is te krijgen in twee uitvoeringen. Ten eerste is er demogelijkheid om een versie te bestellen met een sportzaal met privébalkon boven de zee. De andere optie is een vijfde VIP-hut, terwijl het privébalkon dan in de master suite terechtkomt. Op het dek eronder zijn standaard vier tweepersoonsvertrekken voor de andere gasten.

Nog lager zijn de zeven hutten voor de 13 man personeel van het jacht. Mocht u alleen een zwembad op het achterdek wat karig vinden, dan is er meer goed nieuws: op het zonnedek bevindt zich nog een zwembad. In dit grotere model is een grotere tendergarage waar alles bij elkaar opgeslagen kan worden.