Lürssen neemt nieuwste jacht, project 13800, mee naar Monaco

De Noord-Duitse jachtenbouwer Lürssen neemt zijn nieuwste project mee naar Monaco. Het 55 meter lange custom superjacht wordt vlak voor de show opgeleverd aan zijn eigenaar. Desondanks mag het selecte publiek op de show kennismaken met het nieuwe schip.

Lürssen 13800

Lürssen Werft levert deze zomer het 55,5 meter lange en 10,2 meter brede superjacht dat nog geen naam heeft aan haar eigenaar. Het jacht zal dan ongetwijfeld enige weken in gebruik zijn als drijvend onderkomen van de koper, maar in oktober ligt het in Monaco voor de Monaco Yacht Show.

Zowel het interieur, als het exterieur komen van de hand van de Britse ontwerpers van Bannenberg & Rowell. Volgens de werf gaven de ontwerpers de nieuweling een gedurfde vorm. Daarbij spreken ze vooral over het kleurgebruik en de texturen van de gebruikte materialen. Zo moet het meubilair 'museale kwaliteiten hebben', wij hebben geen idee wat dat zou moeten betekenen overigens.

Aan de door de werf meegestuurde foto's is het in ieder geval niet te zien. Op de plaatjes is een wit jacht te aanschouwen met weliswaar moderne lijnen, maar toch niet bijzonder veel 'gedurfde vormen'.

Voor Lürssen is het jacht een rentree in het veld van de 'kleinere' superjachten van tussen de 55 en 75 meter. Nu vooral het werkterrein van de Nederlandse en Italiaanse werven. De Duitsers zijn nu vooral gespecialiseerd in heel erg grote megajachten. Verkoopdirecteur Michael Breman: "We are hopeful that the revamped show concept of the Monaco Yacht Show will be a success and that we will have the opportunity to engage with many new build customers."

Nieuws
  • Lürssen Werft