Heesen bouwt aan nieuwe 57 meter lange aluminiumlijn: Project Akira

De Noord Brabantse serieelbouwer van superjachten Heesen heeft iets nieuws in petto. Het gaat om een nieuw 57 meter lang model met de Fast Displace Hull Form van Van Oossanen. Aan boord is 400 vierkante meter ruimte in het interieur en het schip heeft een lage diepgang, waardoor het bijvoorbeeld naar de Bahama's kan varen.

Heesen Project Akira

Met een naam die meteen aan mangafilms doet denken is Project Akira ook een opvallende verschijning in beeld. Heesen schakelde Omega Architects in voor het exterieur en dat zorgde voor een modern uiterlijk van het schip. Het interieur is in hoofdlijnen vormgegeven, maar een eventuele koper, die nog tot 2024 de tijd heeft om na te denken, mag de puntjes op de i zetten.

Heesen:

“We zien een groot potentieel voor dit nieuwe model”, zegt Arthur Brouwer, CEO van Heesen. “Akira is het enige snelle, aluminium jacht met een lengte van 57 meter van Noord-Europese makelij, dat beschikbaar is voor levering in het voorjaar van 2024. De 57m Aluminium serie is de perfecte tegenhanger van onze succesvolle 55m Staal serie: ideaal voor klanten die voor snelheid, efficiëntie en volume gaan.”

Akira behaalt een topsnelheid van 22 knopen met relatief kleine motoren (twee MTU 16V 4000 M65L). Een prestatie die het jacht te danken heeft aan haar lange waterlijn, lichtgewicht aluminium constructie, nauwkeurige gewichtsbeheersing, en zeer efficiënte Fast Displacement Hull Form: een gepatenteerd Van Oossanen ontwerp, doorontwikkeld door Heesen. Dankzij een diepgang van slechts 2,3 meter is dit platform zeer geschikt voor de ondiepe wateren van de Bahama's.

Frank Laupman van Omega Architects was verantwoordelijk voor het exterieurontwerp en tekende een modern, gestrekt profiel, dat doet denken aan een krachtige, katachtige sprong vooruit. Haar onderscheidende design maakt indruk dankzij de perfecte proporties en ingenieuze ontwerpdetails. De karakteristieke, afgeronde achtersteven oogt bedrieglijk eenvoudig, en zorgt ervoor dat Akira in iedere haven een opvallende verschijning zal zijn.

De studio van Harrison Eidsgaard werkte nauw samen met Omega en de engineers op de werf om de indeling en het interieurontwerp naadloos op het exterieur te laten aansluiten.

Nieuws
  • Heesen