Bentley onthult hybride Flying Spur bij Macallan

De echte limousine van Bentley is nu ook in een hybride-variant te krijgen. De Flying Spur Hybrid is eigenlijk de enige Bentley waar een hybride aandrijving ook logisch is: iemand op de achterbank verwacht geen motorgeluid te horen. Gechauffeurd worden is ook belangrijk omdat de auto bij whiskybrander Macallan werd onthuld.

Flying Spur Hybrid

De Bentayga was al langer in een hybride-uitvoering te krijgen, maar de limousine van Bentley nog niet. Tot nu, want vandaag trekken de autobouwers uit Crewe officieel het doek van de Bentley Flying Spur Hybrid. Ze hebben eerbiedig gewacht tot de echte Bentley-motor, 6¾-litre V8, ten grave was gedragen, voordat de echte moderne gekkigheid in de Flying Spur zou worden geïntroduceerd. Het is geen W12 met hybride geworden, helaas. In plaats daarvan kiest Bentley voor een 2,9 liter V6-motor met elektrische hulp.

De combinatie van verbrandingsmotor en de plug-in hybridemotor is goed voor 544 pk en 750 Nm aan koppel. Dankzij benzine en elektriciteit kan de Bentley 700 kilometer rijden voordat hij weer moet opgeladen of afgetankt moet worden. Vooral op het gebied van de paarden is het bijzonder dat Bentley de Flying Spur 95 pk meer meegeeft dan aan de Bentayga.

De prestaties van de Bentley Flying Spur Hybrid liegen er ook niet om. Hij heeft een topsnelheid van 285 kilometer per uur en sprint in 4,3 seconden van nul naar honderd kilometer per uur. Namens de groenen vragen we u echter om dat niet te vaak te proberen, het is immers niet goed voor de CO2-uitstoot van de automobiel.

De benzinemotor van de Bentley is 416 pk sterk en de elektrische aandrijving is goed voor 134 pk. Het betreft een synchroonmotor die is aangesloten op een batterijpakket van 11,1 kWh. De accu's van de auto zijn in 2,5 uur op te laden bij de laadpaal.
De auto is vanaf de zomer te bestellen en wordt vanaf het eind van dit jaar geleverd.

De auto werd vandaag onthuld op het Estate van de Schotse whiskybranderij van the Macallan. De bedrijven kondigden ook meteen een verdergaande samenwerking aan, waarin co-branded producten centraal staan. Het is ons nog een raadsel hoe alcohol en auto's goed samengaan als marketingtool, maar goed, wij werken dan ook niet bij Bentley of the Macallan.