Fiat is klaar voor het vaarseizoen met 500 en 500X Yachting

"Welcome back Dolce Vita"! Dat is de boodschap die Fiat heeft voor het begin van de Summer of Love die in aantocht is nu de prikken hun werking beginnen te krijgen. Speciaal daarvoor is het dak van de Fiat 500X geknipt. De Fiat 500X Yachting heeft een flink stoffen schuifdak gekregen.

Fiat 500X Yachting

Om de nieuwe variant met een stoffen dak te vieren heeft Fiat een speciale kleurvariant gemaakt. De jachtblauwe Fiat 500 en Fiat 500X Yachting hebben op de zijkant de vlag van de Yacht Club Capri staan. De YCC is een van de meest prestigieuze zeilclubs in Italië. Fiat schrijft: "De unieke stijl is geïnspireerd op zeilen en de elegantie van luxe boten. Zo is zowel de auto als kap blauw en verfraaien verchroomde designelementen beide modellen. Als blijk van exclusiviteit van de samenwerking met Yacht Club Capri, pronkt een "Yacht Club Capri"-logo op de zij- en achterkant van de twee Collectors' Editions."

Fiat 500X Yachting

Terwijl de Fiat 500 al een aantal jaar als cabrio te krijgen was, is de 500X nu voor het eerst semi-dakloos te krijgen. De zeer compacte SUV rijdt comfortabel, weten we uit ervaring, en zeker in de Cross- en Sport-uitvoering waarin de Yachting te krijgen is zijn zeer luxe uitgevoerd. Fiat: "De introductieversie wordt geleverd in het exclusieve " Blue Venezia" en heeft een blauwe, elektrisch bedienbare kap. De spiegelkappen en deurgrepen zijn afgewerkt met geborsteld chroom. Een blauwe en ivoorkleurige lijn versterkt het profiel van de auto. Deze loopt ter hoogte van de taillerail en doet denken aan de lijn van boten. Ook gloednieuw en exclusief zijn de 18” lichtgewicht lichtmetalen velgen met zeeblauwe designelementen.
De op zeilsport geïnspireerde elegantie is ook te zien in het interieur. De witte soft-touch stoelen zijn voorzien van een blauw geborduurd 500 “print”. Op de aluminium dorpelplaten siert een "Yachting"-logo en de auto is voorzien van een mahonie dashboard; een andere verwijzing naar de typische ontwerpelementen van boten van de Dolce Vita-jaren. Ook de sleutelcover heeft ook een nieuwe look gekregen, in stijl met de carrosseriekleur."

Fiat 500 Yachting

Ook de 'klassieke' 500 is er in Yachting-variant. We schrijven expres klassieke, want het gaat om de niet elektrische versie van de auto. Vorige jaar introduceerde Fiat een nieuwe generatie van de 500 die volledig elektrisch is, maar het voorgaande model blijft voorlopig nog in productie (met verbrandingsmotor). Het is deze versie met brandstofaandrijving die als luxe Yachting-editie nog leuker wordt gemaakt. Fiat: "De kleur "Blu Dipinto di Blu" verwijst naar de intense tinten van de zee bij Capri, maar ook naar de wereld van zeilen. De compacte italiaan heeft verchroomde inzetstukken in de grille, diamantgeslepen zwarte spiegelkappen en 16-inch lichtmetalen velgen. De nieuwe Collectors’ Edition krijgt een elektrisch blauw dak. Met een druk op de knop kunnen de bestuurder en passagiers in een paar seconden genieten van de reis in de typische Dolce Vita-stijl. Aan de zijkant van de Fiat 500 Yachting pronkt een exclusief Yacht Club Capri-logo en een zilver/blauwe lijn die refereert aan de lijn van (zeil)jachten. De prestigieuze designelementen zetten zich voort in het interieur. Voor een elegante touch in de typische Dolce Vita-stijl, is het dashboard gemaakt van exclusief hout. In contrast met de zwarte omgeving zijn de stoelen met inzetstukken in Frau-leer ivoorkleurige en is het geborduurde 500-logo blauw."