Dutch Yachting Weekend in Medemblik succesvol

De organisatoren van het Dutch Yachting Weekend afgelopen weekeinde in Medemblik kijken met tevredenheid terug op het evenment. Het viel toevallig samen met het versoepelen van een groot deel van de coronamaatregelen.

Dutch Yachtbuilders Weekend

Organisatoren, deelnemers en bezoekers kijken tevreden terug op de tweede editie van het Dutch Yachting Weekend dat van 25 tot en met 27 juni plaatsvond in Medemblik. Het evenement werd georganiseerd door Contest Yachts, Saffier Yachts, Jachtwerf Heeg, AdmiralsTender en Qnautic. Daarnaast namen KM Yachtbuilders, Long Island Yachts en Lekker Boats deel. Bezoekers konden een kijkje nemen op de verschillende boten en 18 toeleveranciers op het gebied van navigatie, elektronica, zeilen, tuigage, interieurinrichting en verzekeringen gaven informatie over hun producten en diensten. Ook zijn er concrete verkopen gerealiseerd.

De timing van het evenement bleek perfect, meteen na versoepeling van de Corona-maatregelen. “Iedereen was blij”, aldus Jildou Huisman van KM Yachtbuilders. “Eindelijk weer! Dat was het gevoel dat bij ons overheerste tijdens het Dutch Yachting Weekend. Bezoekers, standhouders en crew van de aanwezige schepen waren enthousiast om eindelijk weer aan een beurs deel te nemen. De ruime opzet, het aanbod van schepen en leveranciers plus het goede weer hebben voor een zeer geslaagd evenement gezorgd. Wij zijn er volgend jaar weer bij.”

Sterke merken

Ook voor Saffier Yachts blijkt de formule van het evenement goed te werken. Dennis Hennevanger: “De bezoekers zijn zeer gericht en door het sympathieke karakter van de beurs is er voldoende tijd om met de bezoeker een beter en meer inhoudelijk gesprek te voeren. Het resulteerde voor Saffier Yachts zelfs in concrete verkopen.”

“Ik denk dat er een zeer geslaagd evenement is neergezet,” vult Rob Jansen van Holland Nautic aan. “Dit is zoals je het voor ogen hebt. Laagdrempelig en publieksvriendelijk door gratis toegang en goede parkeerfaciliteiten, maar wel georganiseerd voor de echte watersporter. Er hing een heerlijk sfeertje dankzij de enthousiaste bezoekers, het mooie weer en de aansprekende watersportomgeving. Dit is absoluut een evenement met potentie.”

“Dat we met een aantal mooie merken de krachten gebundeld hebben, is een goede zet,” vindt Roel ten Hoopen van Lekker Boats. “We versterken elkaar, bieden kwaliteit en dat trekt ook een kwalitatief sterk publiek aan. Bezoekers die echt geïnteresseerd zijn in de boten en producten. En de mogelijkheid tot het maken van proefvaarten spreekt de bezoekers duidelijk aan. Toen we ook nog een boot verkochten, kon dit weekend voor ons niet meer stuk.”

Dutch Yachtbuilders Weekend 2022

Ook voor 2022 staat het evenement voor mei weer op de agenda. Exacte data worden binnenkort bekendgemaakt.