Lürssen project Enzo gepresenteerd

De Duitse megajachtwerf Lürssen Yachts heeft onlangs een 115 meter lang jacht voor het eerst aan de wereld getoond. Het gaat om de Enzo, die gebouwd is voor een klant die eerder al een 86 meter lang jacht van Lürssen kocht.

Lürssen Enzo

Wat is er beter dan een megajacht verkopen? Een tweede megajacht aan dezelfde klant verkopen, natuurlijk. Bij het Duitse Lürssen, waar ze gespecialiseerd zijn in extreem grote superjachten, konden ze die truc laatst weer eens in de boeken zetten. Althans, laatst, het was natuurlijk een paar jaar terug dat de klant het megajacht Enzo bestelde. Maar goed, het is nu voor het eerst getoond aan de rest van de wereld.

Voor zijn tweede jacht van Lürssen wilde de koper hetzelfde team hebben. Dus dezelfde bouwers werden weer ingeschakeld, maar ook dezelfde ontwerpers die het 86 meter lange eerdere jacht hadden getekend. Nuvolari-Lenard tekende voor zowel het exterieur van het schip, als de binnenkant en het meubilair. Het bouwmanagement was in handen van Moran Yacht & Ship.

Het doel voor het schip was een gezond leven dat gecentreerd is rondom de familie. Daarom zijn er verschillende sportfaciliteiten in het schip aanwezig en is er ook een extra grote gym op het 'skylounge' dek. Natuurlijk is er ook een flinke wellness spa op het jacht ingebouwd. Ontwerper Dan Lenard: "Enzo’s design language is all about connecting her six decks - both the naval and tech elements with the living space - into one whole. Her three decks integrated into the high bow guarantee sea-keeping in true ocean conditions, while also allowing her an innovative full-beam owner suite duplex."

Het schip heeft uiteraard ook alle mogelijk moderne techniek aan boord. Lürssen wijst vooral op het warmteterugwinsysteem in de generatoren dat zorgt voor de verwarming van het zwembad en zo energie bespaart. Daarnaast is er een dynamic positioning system dat ervoor zorgt dat het schip electronisch kan ankeren, waardoor het geen schade toebrengt aan de zeebodem, maar ook kan stilliggen op plekken waar de zee onmetelijk diep is.

Name: Enzo
Length over all: 115 m / 377’6’’
Beam over all: 18,21 m / 59’7’’
Builder: Lürssen Yachts
Exterior Designer: Nuvolari-Lenard
Interior Designer: Nuvolari-Lenard

Nieuws
  • Lürssen Yachts