Contest 59 CS-koper matcht zeiljacht met Bentley Continental GT

De Medemblikse jachtwerf Contest heeft een speciaal gebouwd jacht aangepast zodat het past bij de Bentley Continental GT van de koper. Bentley en Contest werkten samen om een uniek interieur te ontwikkelen voor het jacht.

Contest Yachts en Bentley Continental GT

De 18 meter lange Contest 59CS die onlangs werd afgeleverd door de werf uit Medemblik is niet zo maar een jacht. Voor het interieur tekenden de designer van Bentley Design Services, die gespecialiseerd zijn in het ontwerpen van artikelen die aangepast zijn aan de smaak van Bentley-kopers. In de bespoke gebouwde Bentley koos de eigenaar al voor speciale kleuren rood en wit leer, en die komen terug in het interieur van het zeiljacht.

Zo heeft het jacht net als de Bentley de bijzondere 'diamond-in-diamond stitching' op de panelen. Om het bijzondere van die borduurmethode te onderstrepen plakken we het gedeelte uit het jubelende persbericht van Bentley voor u over: "This unique quilting requires exactly 712 stitches per diamond and a high level of skill to produce on a specially-commissioned machine, exclusive to Bentley Motors."

Ook de romp van de Contest 59CS past perfect bij de Bentley Continental GT van de koper. Het schip is in dezelfde tint blauw uitgevoerd: Light Sapphire.

Brett Boydell, Head of Bentley Design Collaborations van Bentley Motors: "This project was an opportunity for Bentley Design Services to showcase some of their many skills in a truly unique collaboration. Bentley cars embrace qualities of craftsmanship and styling that are only achieved at the highest level of nautical design."

Arjen Conijn, CEO en mede-eigenaar van Contest Yachts: "Onze familie bouwt al meer dan zestig jaar topniveau zeil- en motorjachten. We staan bekend om het inwilligen van speciale wensen op het gebied van inrichting en daarom kunnen we de verwachtingen en voorkeuren van alle klanten laten uitkomen. Dit project is natuurlijk een bijzonder voorbeeld van die instelling en daarbij samen te werken met Bentley om de droom van een klant te verwezenlijken."