Sim en Nomvula zeilen voor Zuid-Afrikaanse kinderen

De negenjarige tweeling Sim en Nomvula leerde vorig jaar zeilen op de Kralingse Plas in Rotterdam. Over een paar weken laten ze in hun optimisten zien wat ze ervan kunnen tijdens de sponsortocht Sail4SA. Ze halen daarmee geld op voor maaltijden voor Zuid Afrikaanse kinderen.

Kralingse Plas © Iris van den Broek

"Ik ben Sim"
"En ik ben Nomvula, we woonden eerst in Zuid Afrika, en nu wonen we in Nederland"

Zo begint de video van de twee Rotterdamse kinderen die op 13 juni (of bij slecht weer op 20 juni) op de Kralingse Plas in de havenstad een sponsortocht zeilen. Per rondje dat Nomvula en Sim in hun optimisten zeilen betalen de sponsors een bedrag. Het opgehaald geld is voor de stichting Masakhane die daarmee onder meer een soepkeuken in de sloppenwijken van Pretoria financiert. Dankzij die keuken krijgen arme kinderen in de stad in ieder geval een keer in de week een gezonde maaltijd.

Over Sim en Nomvula

Nomvula en Sim zijn een tweeling van 9 jaar. Ze komen zelf uit Zuid-Afrika en wonen nu in Rotterdam. Afgelopen zomer hebben zij leren zeilen bij Zeilschool de Lelie op de Kralingse Plas in Rotterdam. Dat vonden ze fantastisch! Daardoor kwam het idee van Sim voor een sponsor-zeiltocht: Sim en Nomvula zeilen zo veel mogelijk rondjes op de Kralingse Plas. Iedereen is welkom te sponsoren of om zelf mee te doen!

Het project

Met de opbrengst van de Sail4SA helpen we arme kinderen in Zuid-Afrika aan een gezonde maaltijd en om terug naar school te gaan. De kinderen wonen in township Mmakaunyane en de sloppenwijk Plastic View.

Via de soepkeuken bij House Rebekah in Mmakauyane, krijgen elke week ongeveer 90 kinderen een gezonde maaltijd. Met de winter in aantocht in Zuid-Afrika, is de verwachting dat de aantallen groeien.

Daarnaast is er in Mmakaunyane en Plastic View het zogeheten 'cluster care' project. Zorgmoeders opgeleid vanuit de eigen wijk ondersteunen families wekelijks. Ze brengen voedselpakketten en helpen ze kinderen naar school te kunnen. Bijvoorbeeld met schoolgeld of boeken of schrijfmaterialen.

Meedoen?

Je kunt niet alleen meedoen door geld te doneren. Er is ook nog plaats voor een aantal zeilertjes:

Kinderen die het leuk vinden, kunnen meezeilen en sponsors zoeken. Belangrijk is dat je een zeildiploma Jeugdzeilen 1-1 in een Optimist hebt. En dat je nog dit jaar hebt gezeild. Neem contact op via het mailadres op deze pagina.

Sponsor Sim en Nomvula. Zij gaan zo veel mogelijk rondjes zeilen. Sponsoren kan per ronde of met een vast bedrag. U kunt dit overmaken op rekeningnummer (IBAN):NL51 TRIO 0197844006 tnv Stichting Masakhane, Gouda onder vermelding van Sail4SA

Nieuws
  • Iris van den Broek