Komende week temperaturen tot 30 graden voorspeld

Ben je langzamerhand al vergeten wat zomer is? Dit weekend komt daar eindelijk verandering in. Schrob de dekken! We gaan varen.

Komende week temperaturen tot 30 graden voorspeld

De zon begint langzaam maar zeker weer te schijnen boven dit halfverzopen kikkerland. Het lijkt erop dat de uitgestelde zomer dit weekend eindelijk van start gaat, want volgens de goeroes van Weerplaza, Weeronline, WeerNL en tal van andere sites met ‘weer’ in de naam gaat het hoogstwaarschijnlijk misschien wel zeer zeker zonnig worden.

Als al die websites de waarheid verkondigen, dan wordt het dit weekend boven de 20 graden. Daarbij komt op allerlei nieuwssites de melding dat de Nederlandse bevolking zich meteen in moet gaan smeren. Ga lekker in de zon zitten, pak er een klodder zonnebrand bij en doe een zonnebril op.

Dan kun je meteen even wennen aan het weer voor volgende week, want dan begint het weer onnederlands warm te worden: het kwik rijkt zelfs naar de 30 graden. Met de grenzen nog zo goed als gesloten betekent dat waarschijnlijk dat het gros van de Nederlandse bevolking linea recta naar Scheveningen gaat. Wij slaan die drukte even over, want de sloep/zeilboot/motorboot/tender/daycruiser wacht.