Nautisch kwartier Nautix: Amsterdam krijgt nieuwe jachthaven

Amsterdam krijgt zijn eerste nautische kwartier, genaamd Nautix. In Baaibuurt Oost, naast de witte Enneüs Heermabrug direct aan de A10 (Oost), wordt een nieuwe nautische hotspot ontwikkeld, die in 2023 gereed is. De jachthaven van Nautix opent al in juli 2021

Nautix

De ontwikkelaars van nautisch kwartier Nautix in Amsterdam beloven dat hun plan een levendige verzamelplaats wordt voor alles dat met watersport en waterrecreatie te maken heeft. Daar horen uiteraard terrassen in de zon bij, en in hun persbericht wijzen ze op de vaarmogelijkheden naar enerzijds het Amsterdamse grachtengebied en anderzijds het IJmeer.

E-harbour

De eerste fase van Nautix is uiteraard de jachthaven zelf. Daar komen 250 plaatsen voor jachten en een flink deel daarvan is geschikt voor het opladen van elektrische boten. Deze zogenaamde E-Harbour is een concept van een van de mannen achter het plan. Deze Jaap Schippers was eigenaar van een aantal rederijen in Amsterdam en is de bedenker en eigenaar van E-Harbour, een keten van jachthavens bestemd voor elektrische boten.

Naast Schippers is Stéphane Cohnen de andere drijvende kracht achter Nautix. Cohnen was mede-initiator van Stadshaven Amstelkwartier, de jachthaven met horeca (George Marina) gelegen aan de Amstel in het Amstelkwartier.

Stéphane Cohnen: "Het is goed dat een stad die zo wordt gekenmerkt door en is verweven met water, nu een echt nautisch hart krijgt. Met Nautix krijgt Amsterdam voor het eerst in zijn geschiedenis een gebied waar alle nautische activiteiten samenkomen: watersport, leisure, horeca én een leuke crowd."

Jaap Schippers: "Het verzamelconcept van Nautix is vergelijkbaar met dat van bijvoorbeeld De Hallen en Club Atelier, maar dan met nautische bedrijven en activiteiten. Wie zich straks wil vermaken op of aan het water, zal straks zéker naar Nautix komen."

Nieuws
  • Nautix