Dutch Yachting Weekend dit jaar van 25 tot en met 27 juni

In het laatste weekend van juni organiseren verschillende Nederlandse jachtbouwers en toeleveranciers het Dutch Yachting Weekend. De botenbouwers komen bijeen op het terrein van Contest in Medemblik.

Dutch Yachting Weekend

Toen vorig jaar door het coronavirus alle grote evenement werden afgelast stonden veel jachtbouwers met lege handen. Daarom grepen zijn de korte periode tussen de lockdowns aan om de eerste editie van het Dutch Yachting Weekend te houden. Het bleek een succes en daarom doen Contest Yachts, Saffier Yachts, Qnautic, KM Yachtbuilders, Jachtwerf Heeg, AdmiralsTender, Lekker Boats, Steeler en Long Island Yachts weer mee.

De jachten liggen aan de kade bij het terrein van Contest in Medemblik. Alle schepen die er liggen zij vrij toegankelijk voor het publiek. Overigens moet iedereen zich bij aankomst wel registreren en verifiëren dat hij/zij coronavrij is, zodat de richtlijnen van het RIVM aangehouden kunnen worden.

Naast de jachtbouwers zullen ook een aantal bekende toeleveranciers van o.a. navigatieapparatuur, zeilen, mast- en dek beslag, assurantiën en stoffering zich presenteren en worden er lezingen en workshops georganiseerd.

De organisatie zegt: "De locatie in Medemblik bij Contest Yachts biedt de uitgelezen gelegenheid om dit evenement te organiseren. In een hal zullen de toeleveranciers van A-merken zich presenteren. Een groot aantal ligplaatsen voor de hallen biedt meer dan genoeg plek aan de jachtbouwers om hun schepen af te meren en ook zullen er kleine trailerbare boten te bezichtigen zijn op de kade."

Meer informatie over het inhoudelijke programma zal te vinden zijn vanaf 7 juni op de website www.dutchyachtingweekend.nl en de websites van de deelnemende jachtwerven en toeleveranciers.

Nieuws
  • Dutch Yachting Weekend