Formule 1 in Monaco, betekent jachten spotten op TV

De Formule 1 rijdt dit weekend de Grand Prix van Monaco in het kleine prinsdom ten zuiden van Frankrijk. Als u even uitgekeken bent op de rondjes van Max Verstappen en zijn maten, dan kunt u wellicht proberen om super- en megajachten te spotten in de haven en voor de rede van Monaco.

Monaco

Terwijl het team van Max Verstappen dit weekend vertrouwt op de tenders van Wajer Yachts voor het vervoer van en naar het Red Bull Energy Station, is er nog meer te zien in het prinsdom. De Formule 1-racewagens rijden door de jachthaven waar de kleinste bootjes plaats hebben gemaakt voor de grote jachten die met hun achterdekken richting het land liggen. Aan boord zijn de bezitters of huurders van de jachten die op de eerste rij willen zitten terwijl de race zich voor hun neus afspeelt.

De kleine broertjes en zusjes van het jacht van koning Willem-Alexander en koningin Maxima varen dus af en aan met de gasten van Red Bull, maar ook het andere koninklijke jachtmerk van Nederland is aanwezig. Prins Bernhards Waterdream vaart op de Middellandse Zee met de California 52.

Verder op zee is natuurlijk ook genoeg te zien. Benetti stuurde beelden van 107 meter lang jacht Luminosity. De Italianen noemen het schip een gigajacht. Daarbij doelen ze wellicht op het 3 MWh grote batterijenpakket aan boord. Dankzij de batterijen kan het schip tot 12 uur uitstootloos voor anker liggen, terwijl binnen alle airco's en systemen gewoon blijven werken. Het schip is te groot voor de haven van Monaco en ligt daarom buitengaats op de Middellandse Zee.

Nieuws
  • Benetti