Feadship levert jacht met nieuw helideck op na refit [FOTO'S]

In februari keerde het 35 jaar oude Feadship-jacht Amara, voorheen Cacique, terug naar de werf voor een refit. Onderdeel van de renovatie was het toevoegen van een helideck zodat de eigenaars snel aan en van boord kunnen komen. Inmiddels is het jacht klaar voor het nieuwe zomerseizoen.

Amara

De eigenaars van superjacht Amara kochten hun schip in 2020 en voeren er een zomerseizoen mee in Alaska en omgeving. Tijdens hun 'verkenningstocht' aan boord van hun jacht noteerden ze de punten die ze wilden aanpakken bij een refit. Slim, want zo wisten de bouwers op de werf precies wat ze te doen stond en kon het werk goed worden voorbereid.

In februari kwam het jacht aan bij Koninklijke De Vries in Makkum voor de renovatie van het 35 jaar oude jacht. Het was goed onderhouden dus echt structureel hoefde er niet veel te gebeuren, waardoor het schip na een paar maanden alweer klaar voor de zomer is.

Het jacht had wel een helidek, maar voor het type helikopter dat de eigenaars gebruiken was eigenlijk versteviging nodig. Feadship heeft die verstevigingen nu aangebracht. Ook kreeg het helipad nu het eigen logo van het schip op zijn landingsplaats in plaats van de 'H' die normaal gesproken op een helidek staat. Kapitein Tim Rowland: "Although it was a complex operation the results have been more than worth the effort. Our new deck is state of the art, designed in the same shape as the previous one while being strong enough to accommodate twin engine helicopters."

Zonnedek

Ook het zonnedek is aangepakt. Daar verdween een flink structureel onderdeel van het schip en moest het teak passend worden aangelegd. Gevolg is dat het hele dek in die omgeving is vervangen met nieuw teak.

Uiteraard is het hele schip ook meteen van top tot teen voorzien van een nieuwe laag verf. Zo is het weer helemaal nieuw en klaar voor een aantal jaar op zee.

In de motorkamer zijn de beide motoren en de turbo's volledig gereviseerd. Daarnaast zijn de aandrijfassen van de schroeven vernieuwd en zijn de pakkingen van de roeren vernieuwd.

De kapitein is blij met de refit bij Feadship en steekt zijn hulde niet onder stoelen of banken: "I’ve been involved with five new builds in my career and multiple shipyard periods, but the project management team on the Amara refit has been second to none. In fact, the entire workforce – from the people in the canteen to the craftsmen working on the boat and the various sub-contractors – gave us a very warm welcome from the moment we arrived. I am delighted that the owners chose to have the work carried out at Feadship."

Nieuws
  • Feadship