Zeelander teaset eerste beelden van Zeelander 5

De Nederlandse werf Zeelander komt binnenkort met een nieuw model, de Zeelander 5. De bouwers geven nu de eerste beelden en details van het schip vrij en een spannende teaservideo.

Zeelander 5

De opvolger van de Zeelander Z44 heet Zeelander 5 en het schip moet het stilste jacht in zijn klasse worden. Uiteraard geeft de werf het jacht weer de kenmerkende klassieke maar eigentijdse vloeiende vormgeving mee. Met een lengte van 48 voet is het iets gegroeid en dat komt met name ten goede van het interieur. Ook het design van het interieur is naar een nog hoger level getild volgens de werf.

Het model is na de Zeelander 72 de volgende stap naar de vernieuwing van de hele lijn. Overigens zal de Z72 op termijn ook bekend komen te staan als Zeelander 7, want de nieuwe naamfilosofie rekent niet in voeten achter de komma.

Volgens Quote 500-lid Sietse Koopmans, die het bedrijf startte, wordt het een sensationeel nieuw jacht: "Als Zeelander willen we mensen inspireren en aanmoedigen om buitengewoon te zijn. De Zeelander 5 is de uitwerking van die filosofie. Een verfijnd jacht dat boven de massa uit stijgt. Het interieur is een vervolg op de lijnen van de succesvolle Z72, en het interieurdesign is echt bijzonder voor een jacht van dit formaat."

De aandrijving van het jacht komt via het Volvo IPS-systeem. Daardoor heeft de Zeelander 5 ook het Assisted Docking, waardoor het jacht met een joystick makkelijk aan te leggen is. Daarnaast heeft Zeelander enorm veel aandacht besteed aan het isoleren van het geluid. Koopmans: "In de afgelopen 20 jaar ben ik geobsedeerd geraakt door geluiden en vibraties - ik heb zelfs een bedrijf gesticht dat daarin gespecialiseerd is. De Zeelander 5 wordt het stilste jacht in zijn maat en uiteraard kan iedereen zich verzekeren van de topkwaliteit in bevaarbaarheid en leefkwaliteit aan boord zoals je dat van een Zeelander verwacht."

De echte onthulling van de Zeelander 5 zal pas in het 2022 gebeuren in de werf in Groot Ammers.

Motorjachten
  • Zeelander
  • Zeelander