Qnautic toont nieuw schip: Q52 Tender

Jachtbouwer Qnautic werkt voor de tweede keer samen met Vripack voor een nieuw scheepmodel. Na de ultraluxe rib Q39, hebben de twee bedrijven nu de Q52 Tender gepresenteerd. Met zijn lengte van ruim 16 meter echt een tender voor superjachten.

Qnautic

Het eerste model van de 16,10 meter lange Q52 Tender van Qnautic en Vripack wordt momenteel afgebouwd. De werf verwacht het eerst jacht nog voor de zomer in het water te kunnen leggen voor een koper. Uiteraard juicht het persbericht over de geweldige vaarkwaliteiten van het schip.

Daarnaast is een belangrijk punt van een tender uiteraard de hoeveelheid ruimte. Het schip kan veel mensen aan boord vervoeren en biedt veel plaats om spullen neer te zetten. Het aan boord en van boord stappen kan makkelijk via de brede passarelle. Een gootsteentje met kraan en een ijskast aan boord zorgen ervoor dat ook aan boord van de tender gewoon drankjes geserveerd kunnen worden.

Met een lengte van 16,10 meter en een breedte van 4,50 meter is het belangrijkste dat de tender maar een meter onder water steekt. De aandrijving komt van 2 x 600 hp Cummins QSC 600 pk met Zeus 3800 stick Piloting.