Binnenkijken op het 42 meter lange motorjacht Crowbridge

Het gebeurt niet erg vaak dat we de binnenkant van een superjacht te zien krijgen. Dankzij ontwerper Tommaso Spadolini kunnen we nu wél gluren in het 42 meter lange jacht Crowbridge dat onlangs door Cantiere delle Marche werd afgeleverd.

Crowbridge

Het belangrijkste punt van dit jacht is zijn de zes hutten voor passagiers op het benedendek. De eigenaar van het schip had het na een aantal planerende jachten wel gezien met snelvaren en kiest nu voor een schip waarop hij rustig met zijn familie eropuit kan. Tommaso Spadolini verklaart: "The yacht is for very experienced repeat clients of mine who have owned several previous yachts, although all of them have been planing hulls. They decided to make the switch to a custom displacement yacht for family reasons and wanted to cruise in more leisurely comfort."

Met een topsnelheid van 15 knopen en een kruissnelheid van 10 knopen is Crowbridge beslist geen raceboot geworden. De pluspunten van een bulbboeg en een rondere kiel zijn echter dat het schip veel verder kan varen en ook nog comfortabel is in omstandigheden waarin een planerend schip in de haven zou moeten blijven.

Het jacht heeft dus zes kamers op het benedendek gekregen. Dat lijkt nogal veel voor een jacht van 'slechts' 42 meter lengte. De eigenaar wil echter zijn complete familie mee kunnen nemen. Naast hem en zijn vrouw zijn dat zijn twee zonen en hun echtgenotes en dan zijn er ook nog drie slaapkamers voor de kleinkinderen.

Spadolini: "The master stateroom is on the main deck forward. Again, the suite is very spacious for a 42-metre yacht and includes a private study, a big walk-in wardrobe, separate His and Hers bathrooms with a common shower stall, and a day sofa that converts into a bed. Arguably the focal point of the yacht is the large galley on the main deck, where much of the family life on board is centred. It is well-stocked with fridges and freezers for longtrips and there is a dumbwaiter to the pantry on the deck above."

Tender

De tender is niet gehuisvest in de garage achterop het schip, maar op het bovendek. Zo bleef de garageruimte vrij voor het speelgoed. Er ligt nu onder meer een laser en een optimist aan boord.

Buiten

Binnengluren

Schip