Drugsrijder zeilt over snelweg met 'zeewaardige' Peugeot 206 CC

Deze wegpiraat met een Peugeot 206 CC bedacht een creatieve manier om onderdelen voor zijn bootje te vervoeren. De politie kon die vindingrijkheid echter niet zo waarderen.

Drugsrijder zeilt over snelweg met zeewaardige Peugeot 206 CC

Komische taferelen op de A6 bij Joure. De lokale politie kwam een boot tegen op de andere rijrichting van de autosnelweg. Althans, het leek wel een boot. Het vaartuig stond geparkeerd op de vluchtstrook vlak voor de afslag naar Sint Nicolaasga, wat de agenten de kans gaf om terug te rijden en poolshoogte te nemen. Het bleek om een Peugeot 206 CC te gaan waar met kunst en vliegwerk de cabine van een klein jachtje op was bevestigd. De bestuurder was nog druk bezig om de spanbanden nog eens na te lopen toen de hermandad arriveerde.

Waslijst

De stunt van de man leverde een lange waslijst aan overtredingen op. Het bleef echter niet bij boetes voor het onveilig vervoeren van een stuk schip. Na een speekseltest bleek dat de man onder invloed van THC was. Daarnaast zag zijn rijbewijs er niet helemaal jofel uit. Na onderzoek van de marechaussee bleek het Poolse roze pasje vervalst. De bestuurder is aangehouden en meegenomen voor verhoor. Volgende keer kan hij misschien beter een gracht pakken.

Nieuws
  • Politie Sneek via Instagram