Video. Land Rover Discovery Sport neemt het op tegen kitesurfkampioen bij Terschelling

Tweevoudig wereldkampioen kitesurfen Youri Zoon heeft onlangs een verliesbeurt gemaakt. Hij werd verslagen door een auto. Niet echt verrassend natuurlijk, maar het levert wel mooie beelden op. Zoon nam het op tegen de Land Rover Discovery Sport P300e Plug-in Hybrid.

Land Rover Discovery

U leest het goed, Land Rover Discovery Sport P300e Plug-in Hybrid, veel langere autonamen hebben wij niet vaak gezien. Het is voor de kopers te hopen dat Land Rover niet de hele naam in chromen letters op de achterklep heeft geplakt. Dat zou immers alleen al kilo's aan letters opleveren en niet goed zijn voor het verbruik.

Terschelling

De video is in winterse omstandigheden opgenomen op Terschelling. De Land Rover Discovery Sport rijdt over het zand, terwijl Youri Zoon zich over de Noordzee verplaatst. Hij heeft wind mee en kan hoge snelheden bereiken, maar een auto is natuurlijk altijd in het voordeel. In echt Top Gear/The Grand Tour-stijl heeft Land Rover een hindernis voor de auto bedacht "Klapzand". Een strook van het zand aan de noordzijde van het eiland is niet begaanbaar voor de Land Rover. Zelfs een Land Rover komt er met zijn hybride deels elektrische vierwielaandrijving kennelijk niet doorheen. Daarom is er een omweg, terwijl Zoon rechtdoor kan varen.

De uitkomst laat zich raden, Land Rover wint. het is tenslotte een reclame voor een auto en niet voor kitesurfen. Hoe dan ook, het levert een vermakelijke video op.

Overigens is het niet de eerste keer dat Land Rover een Nederlander inzet voor een bijzondere video. Eerder mocht Ho-Pin Tung al eens plaatsnemen achter het stuur van een Range Rover Sport. Daarmee beklom hij een extreem lange trap bij een Chinees heiligdom. Later reed hij een bijzondere kronkelweg met 99 bochten naar de top van een berg.

Road Boat
  • Land Rover