‘Perfecte’ zomer met kans op hitterecords voorspeld

Na het dramatische voorjaar is er goed nieuws onderweg: het lijkt erop dat we een mooie zomer kunnen verwachten. Althans, zo zijn de voorspellingen die de weercomputers van Weeronline ons verstrekken. Een mooi vooruitzicht voor het vaarseizoen van 2021.

‘Perfecte’ zomer met kans op hitterecords voorspeld

Al vergeten hoe warm weer voelt? Is de regenjas ondertussen een soort tweede huid voor je geworden? Misschien komt daar eindelijk wel verandering in. Begin deze week moeten we nog even toekijken terwijl de regen met bakken naar beneden komt en we zelfs windstoten, hagel en een gevalletje code geel door ons strot geduwd krijgen, maar daarna zit er opeens hitte in de lucht. Vanaf donderdag beginnen de temperaturen waarschijnlijk op te lopen en dit weekend zou het weleens zomers warm kunnen worden. Volgens Weerplaza moeten we niet raar opkijken als het kwik komend weekeinde opeens de 25 graden aantikt. Eindelijk weer varen.

Tropische zomer

Het is een mooie voorzet voor de zomer, die weleens een behoorlijk zonnig karakter zou kunnen hebben. Weeronline kijkt verder vooruit en spreekt zelfs over een ‘perfecte zomer’, met een grote kans op hittegolven en tropische dagen, afgewisseld met een momenten van verkoeling en hier en daar een beschaafde moesson. Scheelt weer een reis over de wereld.

Geen zomer als 2018 dus, toen het gras geel werd en het land langzaam in een woestijnstaat met waterrantsoenen begon te veranderen, maar meer een gevalletje 2019, met hitterecords, maar ook af en toe een buitje bij wijze van verkoeling. Aan zee zal er zon zijn, maar zo warm als in het binnenland, waar de temperaturen makkelijk tegen de 30 aan zullen hangen, gaat het aan de kust niet worden. Stortregens zitten er niet aan te komen, dus er is weinig kans dat we compleet verregend de voortuin uit moeten vluchten terwijl we met jaloerse ogen richting de Fieldlab-vakantiegangers op één of ander Grieks resort zitten te kijken. Ernstige droogte wordt evenmin verwacht, dus een schuldgevoel voor het vullen van het opblaasbad of het pakken van een pilsje is ook onnodig. Dat wordt dus gewoon een zomer lang ouderwets genieten. Okay dag, wij zijn nog even snel ergens een sloep aan het aanschaffen.

Nieuws
  • Panorama
  • Proshots