Heesen verkoopt alweer superjacht van 55 meter

De Osse werf Heesen heeft YN 19755, codenaam Project Gemini al verkocht. Het schip is momenteel in aanbouw en wordt waarschijnlijk in oktober 2022 opgeleverd.

Heesen Gemini

Bij Heesen beginnen ze het bouwen van superjachten in de veronderstelling dat de schepen verkocht worden voordat de bouw klaar is. Daardoor kan het bedrijf de enorme schepen vrij snel leveren. Soms gebeurt het dat een schip bijna klaar is, als het wordt verkocht, maar soms is het nog maar net in aanbouw als het jacht al een eigenaar vindt.

In het geval van Project Gemini, YN 19755, is dat laatste het geval. Het jacht is momenteel nog een casco, maar het is al verkocht.

Met de verkoop van dit project heeft Heesen een goede eerste vier maanden van 2021 doorgemaakt. Dit is namelijk al het tweede jacht dat de werf dit jaar weet te verkopen. Project Gemini is gestart als speculatiejacht. Speciaal voor klanten die willen profiteren van korte levertijden biedt Heesen superjachten die volgens de hoogste design- en engineeringeisen met Nederlands vakmanschap worden gebouwd.

Ruim voordat de klant instapt, is de bouw van het project al begonnen volgens een geoptimaliseerd engineering- en constructieplan. Hierdoor kan Heesen een product leveren met een vaste opleverdatum. Afhankelijk van de bouwfase waarin de klant instapt, kan het jacht naar eigen smaak en gebruik worden aangepast. Het team van bekwame vaklieden kan rekenen op een uitstekende organisatie en planning, plus een betrouwbare bevoorrading van de scheepswerf. Dankzij deze ijzersterke combinatie van factoren kan Heesen haar jachten op tijd en binnen budget opleveren – zelfs in deze uitdagende tijden.

De 55m Staal serie van Heesen is een ontwerp van Frank Laupman van Omega Architects, en biedt een optimale balans tussen binnen- en buitenruimtes, die met elkaar verbonden worden door grote kamerhoge raampartijen en open gangboorden. Het doordachte ontwerp heeft bovendien een diepere laag: onder de waterlijn bevindt zich de uiterst efficiënte Fast Displacement Hull Form, de nieuwste versie van het gepatenteerde rompontwerp van Van Oossanen met een uitzonderlijk lage weerstand. Dankzij twee IMO III-conforme MTU 8V 4000 M63-motoren bereikt Project Gemini een opmerkelijke topsnelheid van 15,5 knopen, plus een indrukwekkende trans-Atlantische actieradius van 4.500 zeemijlen bij 13 knopen.

Twaalf gasten verblijven in zes gastensuites. De eigenaarssuite van maar liefst 82 vierkante meter bevindt zich aan de voorzijde op het hoofddek en beslaat de volledige breedte van het jacht. Vier gastensuites bevinden zich op het benedendek en er is een privé VIP-suite op het bridge deck. Luca Dini Design and Architecture creëerde voor Project Gemini een elegant en onderscheidend interieurontwerp met geometrische vormen en patronen. Het is de eerste keer dat deze gerenommeerde Italiaanse designstudio samenwerkt met Heesen.

Nieuws
  • Heesen Yachts